Plata taxelor și impozitelor din străinătate, mai ușoară

Articol publicat in sectiunea Bani, taxe şi beneficii, Diaspora pe data 7 iunie 2016

taxe si impozite platite online_ghiseulro

Românii care lucrează în străinătate își vor putea plăti, în maxim o lună, taxele și impozitele cu carduri emise de bănci din alte state, a declarat ministrul comunicațiilor, Marius Bostan, citat de Mediafax.

—————————————

„Vreau să anunț în premieră că, în maxim o lună, taxele și impozitele locale vor putea fi plătite de românii din afara granițelor prin intermediul cardurilor. Până acum, acest lucru nu era posibil decât cu un card emis în România.”

Marius Bostan, declarație la o conferință organizată de Ghiseul.ro

—————————————

El a precizat că cei care lucrează în străinătate vor putea achita taxele și impozitele și cu cardurile emise de alte bănci din străinătate.

—————————————

„Plata este în curs de implementare, a fost una dintre prioritățile noastre. Românii folosesc acum Western Union sau trimit banii la părinți să plătească impozitul pe proprietate, de 100-200-500 de lei, care oricum este cea mai mică sumă dintre toate statele.”

Marius Bostan

—————————————

Ministrul a adăugat că părinții acestora merg apoi în luna februarie, prin autobuze, trafic să achite impozitele, iar dacă alunecă pe gheață și cad, au nevoie de servicii medicale, iar costurile din asigurările sociale de sănătate provocate sunt mai mari decât comisioanele necesare achitării prin bancă.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

O parere la “Plata taxelor și impozitelor din străinătate, mai ușoară”

  1. Bianca marian Spune:

    Sa va fie rusine. In tara nu.ne-ati lasat sa trim decent macar, nu ne lasati nici acum! Mi-e rusine ca sunt romance! De ce sa va dam voua bani cand voi doar frati! Pt ce sa platesc impozit? Daca ajung la.spital in Romania imi cumpar eu personal tot!

Spune-ti si tu parerea!