Pleacă sau nu Pițurcă

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 12 iunie 2015

piturcaAl Ittihad a terminat doar pe locul 4 în campionatul Arabiei Saudite, departe de pretenţiile şefilor. Oficialii lui Al Ittihad şi-au pus mari speranţe în Victor Piţurcă, pentru care au consumat resurse considerabile pentru a-l aduce în toamna lui 2014. Piţurcă a dezamăgit şi la un moment dat, a avut o serie de opt meciuri fără succes. 

O problemă pentru fostul selecţioner a fost faptul că nu a reuşit să-şi apropie prea mult vestiarul. Lucrurile s-au mai stabilizat după ce au fost transferaţi Lukasz Szukala şi Lucian Sânmărtean. Al Ittihad a reuşit să lege şapte victorii, dar a fost prea puţin pentru a prinde măcar podiumul. Eliminarea din semifinalele Cupei Campionilor Arabiei Saudite a fost picătura care a umplut paharul.

Conform al-madina.com, membrii Consiliului de Administraţie şi-au dat acceptul pentru despărţirea de antrenorul român. Acum urmează să se negocieze termenii în care contractul va fi reziliat. Victor Piţurcă este cunoscut pentru faptul că îşi pune semnătura doar pe contracte solide, astfel că probabil vor exista negocieri pe marginea compensaţiilor financiare.

Surprinzător este că oficialii lui Al Ittihad iau în calcul şi despărţirea de Lucian Sânmărtean şi Lukasz Szukala, în condiţiile în care cei doi au avut jocuri foarte bune. Site-ul aawsat.com susţine că situaţia celor doi urmează să fie discutată, dar sunt şanse mari ca aceştia să plece şi ei, deoarece au fost aduşi de Victor Piţurcă.

Contactată, conducerea clubului Al Ittihad a comentat pe marginea despărţirii de Victor Piţurcă. Oficialii arabi au infirmat informaţiile oferite de presa din Arabia Saudită şi susţin că îl sprijină în continuare pe fostul selecţioner al României.  Cei de la Al Ittihad au comunicat că Piţurcă se pregăteşte pentru cantonamentul pe care Al Ittihad îl va face în Italia şi nu există riscul să fie demis. Cu toate acestea, când vine vorba de zona Golfului este destul de greu să punem bază pe declarațiile unor oficiali care reacționează instinctiv și subiectiv.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!