Plecarea în străinătate a crescut numărul deţinuţilor

Articol publicat in sectiunea Social pe data 19 iunie 2014

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat că numărul deţinuţilor a crescut ca urmare a crizei financiare şi a numărului mare de români care au plecat la muncă în străinătate, context în care copiii au rămas în ţară nesupravegheaţi.

Avocatul Poporului şi cei patru adjuncţi s-au întâlnit săptămâna trecută cu o delegaţie a Comitetului European pentru Prevenirea Torturii şi a Pedepselor, Tratamentelor Inumane sau Degradante.

În cadrul discuţiilor, membrii delegaţiei au cerut date legate de personalul şi fondurile de la bugetul de stat care ar fi necesare pentru a asigura crearea şi funcţionarea Mecanismului de Prevenire a Torturii în cadrul instituţiei Avocatul Poporului.

Întrebat de membrii delegaţiei CPT care sunt cauzele creşterii numărului de deţinuţi din penitenciare, de la 27.000 în 2010, la 33.000 în 2014, Victor Ciorbea a declarat că „această creştere reprezintă un efect al crizei economice, al numărului mare de emigranţi români în străinătate, context în care există mulţi copii rămaşi în ţară nesupravegheaţi, şi care comit infracţiuni”. În acelaşi timp, Ciorbea a spus că o altă cauză a creşterii numărului de deţinuţi ar fi faptul că, de 12 ani, nu a fost adoptată o lege a amnistiei.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!