Pliante Ukip distribuite de un… bulgar

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 6 februarie 2015

David Little_ukip

Partidul Ukip a fost din nou ridiculizat, de data aceasta pentru că s-a descoperit că distribuie pliante de propagandă inclusiv cu ajutorul unui cetăţean bulgar. Peter Wallace, consilier laburist, notează ipocrizia, în timp ce Ukip este de părere că a angaja un bulgar pentru această activitate demonstrează atitudinea nediscriminatorie a partidului.

Peter Wallace a primit zilele trecute, prin poştă, un pliant Ukip ce îl promovează pe candidatul anti-UE, David Little. Văzând pliantul, laburistul s-a gândit să-l abordeze pe curier şi, când l-a întrebat dacă el distribuie acele pliante, acesta a confirmat, cu un accent est-european foarte puternic.

„A zis că nu îi plac aceste pliante, însă le distribuie pentru că a fost plătit s-o facă”, îşi aminteşte politicianul. „Mi-am zis <<bloody hell>>, un bulgar distribuie pliantele astea! Ce ciudat! E cu atât mai ciudat cu cât anul trecut Ukip zicea că vin bulgarii şi că vor lua job-urile britanicilor. Acum, văd că tocmai Ukip îi angajează.”

„Este ipocrizie de cea mai joasă speţă, pe lângă faptul că arată şi incompetenţă”, remarcă laburistul.

Wallace a scris despre această întâmplare pe contul lui de Twitter şi a fost imediat preluată şi redistribuită de cititori de mii de ori.

În apărare, candidatul parlamentar al Ukip, David Little, a declarat că partidul său, prin astfel de angajări, ajută la sănătatea economiei locale şi le demonstrează totodată atitudinea nediscriminatorie. Între timp, Little a felicitat cetăţeanul bulgar, angajat de Kent Distributions, pentru că a distribuit pliantul. A mai adăugat: „Nu cred că-i în regulă să-i întrebăm pe cei de la Kent Distributions dacă au angajaţi pakistanezi, jamaicani sau persoane cu păr roşcat, nu? Suntem un partid care nu discriminează! Tânărul bulgar a venit aici ca să încerce o viaţă mai bună şi face o treabă extraordinară pentru noi. Atât partidul laburist, cât şi conservatorii au folosit această companie de distribuit pliante în trecut. Apar ca şi clienţi pe site-ul lor!”, spune Little.

David Little a mai fost în trecut actorul principal al unei controverse similare, când a trimis prin poştă un desen-caricatură a Marii Britanii cu o săgeată care arăta imigranţi africani venind din „Bongo Bongo Land”, precum şi alte „milioane şi milioane” de imigranţi venind din Europa de Est.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!