PMP acuză PNL și PSD că se opun votului prin corespondență

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 7 august 2015

Eugen Tomac

Partidul Mișcarea Populară acuză PNL-ul și PSD-ul că se opun introducerii votului prin corespondență. „PNL și PSD nu vor să acorde dreptul la vot celor patru milioane de români de peste hotare”, se arată într-un comunicat remis Ziare.com. Președintele PMP, Eugen Tomac, acuză cele două partide că „mimează preocuparea față de introducerea votului prin corespondență”.

„În realitate, ambele partide sunt împotriva schimbării legii care ar putea permite celor patru milioane de români de peste hotare să poată vota în condiții decente, așa cum votează cetățenii altor state ale Uniunii Europene”, arată Tomac.

Reprezentanții partidului susțin că liberalii și social-democrații au respins, pe 9 decembrie 2014, legea votului prin corespondență, elaborată de specialiști în materie electorală. În comunicat se mai arată că președintele acestei formațiuni, Eugen Tomac, a depus din nou în Parlament legea votului prin corespondență și legea votului electronic, pe 4 martie.

„Din luna martie și până în prezent, Comisia creată special pentru modificarea legislației în ceea ce privește organizarea alegerilor, nu a organizat nici măcar o dezbatere pe marginea celor două inițiative și nici nu a comunicat vreun punct de vedere oficial față de acest demers”, mai transmite PMP, prezentând componența comisiei.

„Realitatea nu e cea prezentată în conferințele de presă ale PSD-ului și ale PNL-ului, destinate atractivității electorale, ci în tergiversarea acestui proiect de lege care este în beneficiul românilor, dar nu și al acestor partide vechi și rigide. Între dreptul tuturor cetățenilor români, de a-și alege prin vot conducătorii și interesele meschine ale celor două partide, PNL și PSD, s-a optat pentru interesele de partid”, se mai arată în comunicatul transmis Ziare.com.

Pe lângă proiectul de lege al deputatului de diaspora Eugen Tomac, în Parlament se mai află încă trei proiecte asemănătoare privind votul românilor din afara țării. Pe 14 iulie, copreședintele PNL Alina Gorghiu anunța că partidul cere sesiune parlamentară extraordinară, în luna august, pentru votul prin corespondență.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!