PNL cere sesiune extraordinară pentru votul prin corespondență

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 17 iulie 2015

uk_royal mail21PNL continuă să solicite demisia premierului Victor Ponta, inculpat oficial de DNA, și, în plus, cere convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare, pentru luna august, pentru adoptarea legii votului prin corespondență.

„Deblocarea situației poate fi făcută printr-un gest: demisia de onoare. Noi, cei din PNL, nu am obosit să credem că este cea mai sănătoasă soluție pentru ieșirea din această criză politică”, a declarat, marți, copreședintele PNL Alina Gorghiu, în cadrul unei conferințe de presă.

Deputatul PNL a mai precizat că Opoziția cere convocarea unei sesiuni extraordinare în luna august, în care să se adopte legea votului prin corespondență, precizând că „acest drept fundamental trebuie recunoscut celor din diaspora” și reamintind că, potrivit unei decizii a Curții Constituționale, legea va putea fi aplicată la alegerile de anul viitor cu condiția ca ea să fie adoptată cu cel puțin un an înainte de scrutin.

„Noi ne-am angajat alături de cei din PSD, UNPR și celelalte partide politice să susținem acest vot prin corespondență”, a mai declarat Gorghiu, reamintind consultările care au avut loc la Cotroceni, cu președintele Iohannis. Totodată, Parlamentul este așteptat să dea un răspuns cererii de reexaminare a legii pensiilor parlamentarilor, Alina Gorghiu declarând că liberalii vot vota împotrivă.

Pe de altă parte, prim-vicepreședintele Cătălin Predoiu, premierul desemnat al PNL, a subliniat faptul că sub guvernarea Ponta „a crescut datoria publică guvernamentală cu 15 mld de euro”. „Această împrejurare, combinată cu politica premierului Ponta de a opri investițiile publice în economie, a amorsat o bombă care poate zdruncina economia românească”, a mai subliniat acesta.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!