PNL Diaspora: „Parlamentul să își respecte angajamentul!”

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 18 mai 2015

PNL Diaspora

PNL Diaspora a dat publicității un comunicat intitulat „PNL Diaspora somează conducerea Parlamentului României să își onoreze angajamentul luat în privința adoptării Legii votului prin corespondență”.

„Până la vacanța parlamentară au mai rămas 60 de zile, iar majoritatea din legislativ a îngropat acest proiect între multe altele nefinalizate și se face că plouă ori de câte ori această temă este adusă în discuție.

După ce la alegerile prezidențiale din toamna anului trecut, cele peste trei milioane de români stabiliți în străinătate au fost ținta unor abuzuri guvernamentale fără precedent, foarte mulți politicieni și-au arătat deschiderea față de facilitarea exercitării dreptului constituțional la vot al tuturor românilor. Din păcate, multe dintre aceste inițiative s-au dovedit a fi niște simple gesturi politicianiste de moment, iar PNL a rămas singura forță politică ce și-a dovedit consecvența în apărarea proiectului sus-menționat.

De asemenea, și alte inițiative menite să fluidizeze procedura de vot din străinătate, cum ar fi cea a votului electronic, au fost respinse cu nonșalanță, de data aceasta de către reprezentanți ai Guvernului, demonstrând încă o dată că Victor Ponta nu face nimic pentru românii care nu îl votează.

În disperarea de a-și conserva pentru cât mai mult timp puterea și pozițiile din fruntea țării, regimul nelegitim condus de către Victor Ponta și PSD se afundă în ignoranța și aroganța devenite deja proverbiale pentru sine. Deja nu mai este un secret pentru nimeni faptul că actuala majoritate va face tot ceea ce îi stă în putință pentru a carota atât inițiativa legislativă privind votul prin corespondență, cât și pe cea care stipulează ajustarea numărului de parlamentari din partea diasporei.

De asemenea, despre mărirea numărului de secții de votare în străinătate nici nu poate fi vorba pe agenda premierului.

În acest sens, PNL Diaspora somează majoritatea parlamentară ca, între două paravane împotriva justiției pentru a-și apăra colegii suspectați de acte de corupție, să treacă Legea votului prin corespondență, precum și pe cea privind mărirea numărului de portofolii parlamentare pentru diaspora până la intrarea în vacanța parlamentară. Au la dispoziție două luni, așadar timpul este încă de partea lor.

În caz contrar, PNL Diaspora va răspunde afirmativ solicitărilor venite din partea asociațiilor românești din străinătate și va organiza ample mișcări de protest în țările unde comunitatea românească este numeroasă. Neasumarea promisiunilor făcute după alegerile din toamna trecută de către actuala majoritate, va atrage după sine asumarea celor enunțate mai sus de către opoziție”, a declarat copreședintele PNL Diaspora, Victor Ionescu.

Autor: Biroul de presă al PNL Diaspora


Comentarii

Spune-ti si tu parerea!