PNL, moțiune simplă împotriva lui Oprea

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 30 octombrie 2015

Opoziția a depus, marți, la Senat moțiunea simplă îndreptată împotriva ministrului de interne, Gabriel Oprea. Documentul, intitulat „Gabriel Oprea, demis pentru sfidare, aroganță, abuz și dispreț în desfășurarea funcției publice”, este semnat de 49 de senatori liberali și neafiliați.

„În numele grupului PNL și a câtorva senatori neafiliați, doresc să vă înmânez în mod oficial moțiunea simplă cu denumirea «Gabriel Oprea, demis pentru sfidare, aroganță, abuz și dispreț în desfășurarea funcției publice». (…)

Adaug faptul că acest gest politic al grupului parlamentar al PNL este făcut astăzi ca urmare a atenției deosebite pe care opinia publică o are față de abuzuri grosolane, în formă continuată, pe care acest înalt demnitar al statului român le face în ultima vreme și, ați văzut, culminând cu decesul unui polițist aflat în coloana sa oficială, în opinia noastră, într-un mod ilegal”, a anunțat viceliderul grupului senatorial al PNL, Octavian Motoc, în debutul ședinței plenului Senatului.

Peste 15.000 de oameni au semnat petiția pentru demisia lui Gabriel Oprea.

Potrivit președintelui de ședință, vicepreședintele social-democrat al Senatului, Ioan Chelaru, data la care va fi dezbătută și supusă votului senatorilor va fi stabilită de către președintele Camerei superioare, Călin Popescu-Tăriceanu.

Ministrul de interne, Gabriel Oprea, a susținut, marți, că nu a avut nicio zi de concediu „în această perioadă” și că a fost la serviciu în seara în care a avut loc accidentul în urma căruia un tânăr polițist și-a pierdut viața. „Nu avem nimic de ascuns, eram la serviciu și se va dovedi acest lucru. Nu am avut nicio zi de concediu în această perioadă și am muncit foarte mult. Din păcate, tragedia este că un tânăr coleg a murit”, a spus Oprea, înainte de ședința UNPR, convocată de urgență la Palatul Parlamentului.

Întrebat care a fost urgența care a determinat necesitatea unei coloane oficiale, potrivit legii, Oprea a evitat un răspuns concret. „Urgența… este vorba doar despre un echipaj de poliție pe care l-a avut întotdeauna Ministerul de Interne. Adevărul îl va stabili Parchetul”, a subliniat Oprea.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!