PNL: „Ponta, premier?!”

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 3 iunie 2016

Victor-Ponta_Liviu-Dragnea

Vicepreședintele PNL, Sulfina Barbu, a declarat într-o conferință de presă că Liviu Dragnea îl readuce în atenția publică pe prietenul său Victor Ponta, pentru a pregăti acceptarea lui ca viitor premier.

„Domnul Dragnea de o lună de zile l-a scos pe domnul Ponta la încălzire pentru a fi premier în toamnă. Ponta a avut dreptate, va fi vai de capul României dacă planul nociv al PSD va avea sorți de izbândă. (…) Domnul Ponta a început să dea semnale că pregătește un nou guvern PSD-ALDE și că se așteaptă să fie numit din nou premier”, spune Sulfina Barbu. Ea a mai explicat că PSD urmărește să acapareze puterea prin menținerea lui Tăriceanu la Senat – politician urmărit penal și „scoaterea din cărți” a actualului președinte al Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea.

„Planul PSD începe să iasă la iveală, și anume că acest partid urmărește acapararea întregii puteri din România. Planul este simplu, îl țin în fruntea Senatului pe domnul Tăriceanu, nu le pasă că al doilea om în stat este un politician urmărit penal. Contează doar ca această funcție să fie securizată printr-un om care răspunde la comenzi. L-au scos din cărți pe domnul Zgonea care dădea semne de independență față de Dragnea. Nu le pasă că încalcă regulamentul, contează doar ca funcția să fie a lor, și fac toate astea pentru ca la toamnă să încerce impunerea premierului care să îi apere de ofensiva DNA. Acela este Victor Ponta”, a susținut Barbu.

Vicepreședintele PNL a mai precizat că doar președintele Klaus Iohannis stă în calea numirii „unui premier urmărit penal în mai multe dosare”. De asemenea, Sulfina Barbu a arătat că „acest trio anti-justiție și în favoarea privilegiilor pentru membri PSD” stă în spatele Gabrielei Firea așa cum a stat și în spatele lui Sorin Oprescu.

Prin aceste declarații Sulfina Barbu continuă seria dezvăluirilor începută de copreședintele PNL Alina Gorghiu, care a lansat scenariul potrivit căruia triada Dragnea-Ponta-Tăriceanu urmărește demiterea Guvernului, suspendarea președintelui Klaus Iohannis și anularea luptei anticorupție.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!