PNL pregătește preluarea puterii

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 9 ianuarie 2015

Într-o conferință de presă comună, co-președinții PNL Alina Gorghiu și Vasile Blaga au anunțat, luni, că partidul își propune să-și asume schimbarea executivului Ponta și, în acest sens, pregătește un program de guvernare. Termenul-limită pentru finalizarea acestui program este 28 ianuarie, așa cum a fost propus de premierul desemnat Cătălin Predoiu.

„Pe 28, data limită a programului de guvernare, îl vom pune în dezbatere internă și a societății civile. Vrem o dezbatere reală, vor fi niște proiecte de anvergură cu care PNL o să-și asume exercițiul guvernamental”, a spus Alina Gorghiu. Co-președintele PNL a arătat și cum va ajunge partidul la guvernare: „Opinia noastră nu s-a schimbat, ne dorim alegeri anticipate, știm că este un lucru care se poate îndeplini extrem de dificil, asta e Constituția, cu ea defilăm.”

„Vreau să vă întăresc că în afară de faptul că știm că e dificil să ajungem la o guvernare legitimă prin anticipate, vom avea la începutul sesiunii parlamentare o moțiune de cenzură pe care o vom stabili ca temă și dată în următoarea ședință după ce programul de guvernare va fi prezentat”, a mai spus aceasta.

„Decizia a fost una unanimă privitoare la momentul la care vom face această moțiune de cenzură, decizia este că în mod categoric o guvernare trebuie pregătită, asta înseamnă să fie lucrat acel program de guvernare… nu ne mai putem permite să facem exerciții de guvernare peste noapte sau să credem că ne putem duce nepregătiți la Palatul Victoria”, a afirmat Gorghiu.

La rândul său, co-președintele Vasile Blaga a solicitat conducerii Camerelor ca acea comisie care se ocupă de codul electoral să se întâlnească în 26 ianuarie pentru a începe discuțiile la noul cod electoral.

„Noi propunem să abordăm o nouă lege a partidelor politice, este pe ordinea de zi, depusă încă din martie în Parlament, suntem dispuși și acceptăm o și mai ușoară înscriere a unui partid politic… legea finanțării partidelor politice, extrem de transparentă (…) ar trebui să ne strângem la finanțările de la bugetul de stat. Ne propunem în legea alegerilor locale ca primarul să fie ales în două tururi, ca și șeful de consiliu județean; de asemenea, sistemul de vot mixt pentru Parlament, bicameral, dar cu număr restrâns de parlamentari”, a enumerat Blaga.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!