PNL propune alegeri anticipate

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 12 iunie 2015

PNL propune „resetarea” scenei politice prin organizarea de alegeri anticipate, a declarat, miercuri, copreședintele PNL Alina Gorghiu. „Propunerea pe care noi o înaintăm astăzi și pe care vrem să o agreem și să o discutăm cu toți liderii de partide politice parlamentare este aceea de resetare a scenei politice prin organizarea alegerilor anticipate”, a spus Gorghiu, anunțând că Biroul Politic Național al PNL a adoptat o rezoluție în acest sens.

„Pornind de la premisa că România se afundă, în aceste zile, în cea mai mare criză politică din ultimii 25 de ani și ținând cont de faptul că nu avem doar un Guvern incompetent și incapabil să ia deciziile necesare pentru o bună guvernare, ci și un Guvern cu probleme majore, care are în frunte un premier suspectat de fapte de corupție de către DNA, considerăm că singura soluție care se impune este demisia acestui premier, evident că trebuie să demisioneze întregul Cabinet care este confruntat cu o criză de credibilitate majoră”, a afirmat liderul PNL. 

Potrivit rezoluției, PNL consideră că schimbarea premierului nu este suficientă pentru bunul mers al României și al guvernării, pe motiv că PSD este într-o „profundă criză morală, având ca unica preocupare apărarea politicienilor suspecți de fapte de corupție și obstrucționarea Justiției”.

„PNL consideră că singura soluție cinstită, transparentă și firească de ieșire din criza politică este întoarcerea la urne: alegerile anticipate. Românii, prin votul lor, vor da soluția corectă, al cărei prim pas a fost făcut la alegerile din 16 noiembrie”, se arată în document. Potrivit rezoluției liberalilor, „mentalitatea PSD a blocat investițiile publice, suprimând șansele unei evoluții economice sănătoase, iar mentalitatea PSD înseamnă 7 miliarde de euro pierdute din fonduri europene pe exercițiul bugetar 2007-2013 și lipsa unei strategii clare pentru accesarea banilor pe exercițiul bugetar 2014-2020”.

„Epoca PSD este epoca în care Opoziția este amenințată de ministrul justiției însuși cu dosare penale pentru dreptul fundamental de a protesta legal. Este epoca în care baronii și parlamentarii pesediști fac scut în jurul premierului suspect de fapte de corupție”, se mai spune în document.

PNL face un apel la toate forțele politice din Parlamentul României pentru realizarea unui consens politic în vederea pregătirii alegerilor parlamentare anticipate, arătându-se că acest lucru presupune adoptarea cu celeritate a legii alegerilor generale și a legii votului prin corespondență.

„Reconfigurarea clasei politice în ansamblu, reconfirmată de votul românilor, reprezintă un nou început în vederea depășirii unei crize politice profunde, care riscă să întoarcă România într-un trecut de care am încercat să ne desprindem, cu mari eforturi, timp de 25 de ani. PNL consideră că acum este momentul ca forțele politice responsabile din Parlament să demonstreze românilor că sunt capabile să ia o decizie prin care cetățeanul să fie pe primul loc și, că în orice democrație sănătoasă, cetățeanul să fie cel care decide viitorul României, la urne”, conchid liberalii.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!