PNL vrea reducerea TVA la 19% din 2016

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 6 martie 2015

Eliminarea taxei pe stâlp şi a accizei la carburanţi, prin diminuare progresivă, până la 31 decembrie 2016, plafonarea CAS la trei salarii medii brute pentru profesiile liberale şi reducerea TVA la 19% de la 1 ianuarie 2016 se numără printre propunerile din programul de guvernare prezentat de PNL.

Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu, premier propus de acest partid, a prezentat, la 28 februarie, proiectul programului de guvernare al PNL, arătând că liberalii nu vor „întoarcerea la vremuri de austeritate”, ci propun investiţiile, creşterea economică şi măsuri de relaxare fiscală, scrie Mediafax.

Cătălin Predoiu a precizat că, în proiectul de program de guvernare, liberalii au în vedere, printre altele, reducerea abandonului şcolar, stoparea migraţiei medicilor, dezvoltarea infrastructurii, combaterea evaziunii fiscale, dar şi „curăţenie la companiile de stat care creează în continuare pierderi”.

„Noi nu vrem să vindem iluzii. Acest program nu se rezumă la o simplă reţetă fiscală. Noi trebuie să creăm un principiu că politica fiscală creează bugetul şi nu invers”, a mai spus Predoiu, arătând că este nevoie de reformă în administraţie, o mai bună colectare a veniturilor şi apoi de măsuri de relaxare fiscală.

Predoiu a mai afirmat că liberalii au lansat spre dezbatere publică proiectul lor de program de guvernare, „dar nu ştiu momentul” în care vor intra la guvernare şi că, în funcţie de acest moment, trebuie să vadă în ce stare vor găsi economia şi finanţele ţării. „Nu mai vrem să ne întoarcem la vremuri de austeritate”, a adăugat Cătălin Predoiu, citat de Mediafax.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!