Polihroniade a murit, Iohannis a decorat-o

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 29 ianuarie 2016

614 polihroniadePreşedintele Klaus Iohannis a decorat-o post-mortem pe Elisabeta Polihroniade cu Ordinul Naţional ”Pentru Merit” în grad de Cavaler în semn de apreciere pentru profesionalismul şi dăruirea de care a dat dovadă de-a lungul întregii sale cariere.

”Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat marţi, 26 ianuarie a.c., decretul de decorare post-mortem a Elisabetei Polihroniade. Astfel, în semn de înaltă apreciere pentru profesionalismul şi dăruirea de care a dat dovadă de-a lungul întregii sale cariere dedicate sportului minţii, fiind un reper pentru generaţii de şahişti români, Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a conferit post-mortem Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler marii maestre internaţionale Elisabeta Polihroniade”, a informat marţi Administraţia Prezidenţială într-un comunicat remis presei.

Marea Maestră Internaţională Elisabeta Polihroniade a încetat din viaţă, sâmbătă, la vârsta de 80 de ani. Născută la 23 aprilie 1935, Elisabeta Polihroniade a câştigat nouă medalii olimpice ca jucătoare şi a participat la zece ediţii ale JO, dintre care la opt a fost arbitru internaţional. A câştigat şapte titluri de campioană a României şi a participat la peste 150 de turnee internaţionale. În 1967 a primit Ordinul Meritul Sportiv, iar în anul 2000 a obţinut Medalia Naţională Serviciul Credincios. În 1999 a primit Diploma de Onoare a Federaţiei Internaţionale de Şah (FIDE), numele său fiind înscris în „Cartea de Aur a FIDE”, inaugurată cu acest prilej.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!