Poliţia din Coventry face un apel pentru prinderea unor infractori (video)

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 9 ianuarie 2015

Londra_infractori cautati

Doi români sunt căutaţi de Poliţia din Coventry după ce au fost surprinşi pe camerele CCTV în timp ce furau banii de Crăciun ai unui cuplu în vârstă. Totul s-a petrecut în plină zi şi în plină stradă! Departamentul de Comunicare al Poliției din Vestul Angliei (Corporate Communications Department West Midlands Police) a trimis un comunicat de presă redacţiei Diaspora Românească prin care face un apel către toţi cei care îi recunosc pe cei doi infractori să anunţe poliţia la numărul de telefon 101!

Imaginile CCTV din Coventry au surprins chiar momentul josnic în care cei doi infractori au furat banii cuplului în vârstă. Filmarea a fost dată publicităţii în încercarea de a-i identifica pe cei doi suspecţi. Imaginile foarte clare arată cum unul dintre bărbaţi îl solicită pe soţ pentru un traseu, în timp ce al doilea bărbat se ascunde în fundal, prefăcându-se că este doar un spectator, chiar înainte de a fura portofelul cu bani din geanta soţiei. O tehnică destul de folosită în rândul celor care acţionează astfel. Cei doi infractori au urmărit cuplul îndeaproape în jurul băncii şi au văzut când cei doi bătrâni au retras de la ghişeul băncii 700 de lire. Atacul a fost dat pe 25 noiembrie în timp ce cuplul punea cumpărăturile de Crăciun în portbagajul maşinii parcate pe o stradă din apropiere, Thamley Road.

————————————–

„Acesta a fost un furt bine planificat, în care suspecții au gândit la rece şi au acţionat în mod deliberat asupra cuplului în vârstă. Nu numai că i-au urmărit la bancă când au retras banii, dar au fost pe urma lor şi la cumpărături, când au aşteptat momentul prielnic să se năpustească. Cuplul în vârstă a retras acea sumă de bani pentru cumpărarea cadourilor de Crăciun, dar şi pentru familia lor. Din fericire, în spiritul sezonului festiv, banca le-a rambursat acestora toţi banii. Chiar şi aşa, nu vor putea sta liniştiți până când aceşti infractori care au putut face ceva atât de josnic nu vor fi identificaţi şi aduşi în faţa justiţiei. Am efectuat numeroase anchete în zonă şi am verificat sistemele de operare ale poliţiei în încercarea de a-i identifica pe suspecţi, dar acum avem nevoie de ajutorul publicului. Aş vrea, de asemenea, să le transmit oamenilor să fie în gardă mereu şi să fie atenţi la astfel de tactici. Dacă un străin se apropie pe stradă, asiguraţi-vă că vă păstraţi un ochi pe lucrurile personale şi raportaţi totul poliţiei.”

Sergent Dave Faries, Poliţia Coventry

————————————–

În comunicatul trimis de Corporate Communications Department West Midlands Police nu apare nimic legat de naţionalitatea celor doi bărbaţi care au atacat cuplul în vârstă, însă pe pagina de Facebook a West Midlands Police mai mulţi utilizatori spun că cei doi suspecţi par a fi cetăţeni români de origine romă. Iată câteva comentarii mai jos:

  • „Par a fi nişte români nenorociţi. I-aş fi găsit şi i-aş fi torturat dacă ar fi fost bunica şi bunicul meu”, utilizator Facebook;
  • „Nu vreau să plătesc taxe pentru astfel de nenorociţi care ar trebui închişi. Deportaţi-i”, utilizator Facebook;
  • „Poţi să pariezi că astfel de oameni trăiesc pe beneficii, casele, utilităţile fiindu-le plătite. Lăsăm ca aceşti paraziţi să distrugă imperiul pe care părinţii şi bunicii noştri l-au construit”, utilizator Facebook;
  • „Nouă chiar nu ne pasă de unde provin aceşti indivizi… singurul lucru care ne interesează este aducerea lor în fața justiției pentru această infracţiune care a vizat două victime în vârstă. De asemenea, pentru cei care afirmă „deportaţi-i”… noi nu știm nici cine sunt, nici unde sunt. Oricine care astfel de informaţii ar trebui să sune la 101. De asemenea, infracțiunile motivate de ură nu vor fi tolerate în West Midlands… Oricine întâmpină probleme pe acest aspect poate raporta la 101 sau vizitând www.report-it.org.uk. Vă mulţumim!”, West Midlands Police.

————————————–

Poliţia face un apel către toţi cei care îi recunosc pe cei doi bărbaţi să sune la Poliţie, la numărul de telefon 101 sau la Organizaţia de caritate anonimă Crimestoppers, la numărul 0800 555 111.

————————————–

 

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!