Poliția Română renunță la pistolul „Carpați”

Articol publicat in sectiunea Social pe data 26 februarie 2016

Pistolul Model 1974 „Carpați” produs la Cugir din 1974 și folosit și în prezent de Poliția Română va fi scos din uz începând din acest an, potrivit unui răspuns al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) pentru agenția de presă News.ro.

MAI a început un program de înlocuire a armamentului de uz individual folosit în prezent de polițiști și alți lucrători ai ministerului, ce se va derula pe șase ani, astfel că, până în 2022, nu vor mai exista arme de uz individual din acest model produs la Cugir.

Deja polițiștii de la Brigada Rutieră din Poliția Capitalei au predat vechile pistoale Carpați md. 74, armele fiind înlocuite cu 130 de semiautomate marca Glock 19, generația 4.

Oficialii MAI spun că în acest an va fi demarată procedura de achiziție pentru noile arme pe care le vor avea forțele de ordine ale Poliției Române, Jandarmeriei, Direcției Generale Anticorupție și Poliției de Frontieră.

Oficialii Ministerului Afacerilor Interne nu au putut preciza câte arme urmează să achiziționeze deoarece informația este clasificată.

De-a lungul timpului polițiștii s-au plâns că încărcătorul de doar șapte cartușe al pistolului Carpați este insuficient, atât într-o urmărire, cât și într-un schimb de focuri. Pe de altă parte, precizia semiautomatului produs la Cugir scade după primele focuri după ce țeava armei se încălzește. Un alt dezavantaj reclamat de cei care au utilizat arma md. 1974 este ergonomia, patul armei fiind mai scurt, iar majoritatea utilizatorilor nu îl pot fi cuprinde cu toată mâna.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!