Poliția se luptă cu Pokemonii

Articol publicat in sectiunea Social pe data 22 iulie 2016

Poliția Română a publicat pe pagina oficială de Facebook un mesaj privind respectarea regulilor de circulație în timpul jocului proaspăt lansat, Pokemon Go, având în vedere accidentele care s-au petrecut în alte țări din cauza neatenției celor care și-au instalat pe telefonul mobil această aplicație care îmbină realitatea cu virtualul.

„Puteți găsi Pokemonii respectând în același timp regulile de circulație și protejându-vă pe dumneavoastră și pe cei din jur!”, face apel Poliția Română prin acest text și o imagine, făcând referire la faptul că pietonii ar trebui să traverseze cu grijă, fără a privi ecranul telefonului, la fel ca și cei aflați la volan, în trafic.

Pokemon GO este noul joc pentru mobil lansat de Nintendo care a devenit una dintre cele mai descărcate aplicații din lume, cu milioane de instalări în mai puțin de o săptămână, potrivit Ziarului Financiar.

Aplicația aduce lumea jocului în lumea reală utilizând tehnologia numită realitate augmentată, scrie The Wall Street Journal. Jocul este asemănător unei căutări de comori. După ce utilizatorii descarcă aplicația, aceștia folosesc coordonatele geolocației în care se află și camera foto a telefonului pentru a captura monștrii virtuali care apar în locurile reale din împrejurimi.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!