Politician criticat fiindca ii lauda pe romani

Articol publicat in sectiunea UK, despre români pe data 16 iunie 2013

Conservatorul John Bercow, ales sa prezideze sedintele parlamentare desfasurate in Camera Comunelor, a fost „pus la zid” de presa britanica pentru ca a indraznit sa faca declaratii publice in favoarea romanilor.

„Vreau sa subliniez faptul ca a existat un val important de imigranti care au venit in UK din noi state membre (UE), iar in multe cazuri, ei au venit cu aptitudini si un angajament, o implicare pe care nu le-am vazut intotdeauna la forta noastra de munca”, a apreciat Bercow in Parlamentul de la Bucuresti, in timpul unei vizite oficiale in Romania, la sfarsitul lunii mai.

Remarca sa l-a revoltat pe Nigel Farage, liderul partidului nationalist UK Independence Party (UKIP), dar si pe alti reprezentanti ai opiniei publice din UK. „Este scandalos ca domnul Bercow este fericit sa (…) creada ca este acceptabil sa comenteze pe teme puternic controversate. El este o rusine pentru functia de presedinte al Camerei Comunelor”, a apreciat Farage, declaratiile sale fiind citate de majoritatea publicatiilor londoneze.


Comentarii

Spune-ti si tu parerea!