Politicienii britanici, acuzați de „văicăreli” inutile

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 18 septembrie 2014

Laszlo Andor1

Politicienii britanici ar trebui să înceteze cu „văicărelile” referitoare la migranții europeni și să construiască mai multe locuințe, spitale și școli pentru aceștia, a afirmat un oficial UE, scandalizând o parte din autoritățile de la Londra. Cele mai importante publicații din Regatul Unit au relatat cu indignare despre aceste declarații făcute în 12 septembrie de către maghiarul Laszlo Andor, comisarul european pentru ocuparea forței de muncă, afaceri sociale și incluziune.

 

Un comisar european acuză

Marea Britanie are „numai de câștigat” de pe urma cetățenilor altor state europene stabiliți pe teritoriul țării și beneficiază „atât din punct de vedere financiar, cât și economic” datorită acestor oameni, a susținut comisarul european Laszlo Andor. Ca atare, guvernanții actuali ai Regatului Unit ar trebui să cheltuiască mai mulți bani pentru găzduirea acestei categorii de migranți, în loc să se plângă de presiunea pe care nou-veniții o exercită asupra serviciilor publice, a insistat oficialul de la Bruxelles.

Vorbele lui Laszlo Andor au fost publicate pe website-ul www.politicshome.com și au stârnit furie printre politicienii de la Londra. Declarațiile sale sunt „de-a dreptul surprinzătoare”, a reacționat parlamentarul conservator Phillip Hollobone.

 

Politicienii britanici reacționează

„Numărul mare de imigranți care se stabilesc pe insula Marii Britanii exercită o presiune fantastică asupra infrastructurii noastre. Multe alte comunități nu ar putea face față unei astfel de «invazii». Școlile noastre trebuie să integreze copii care la început nu vorbesc deloc limba engleză. Medicii de familie sunt suprasolicitați, la fel și transportul în comun, dar și alte servicii publice”, susține Hollobone, care îi reprezintă în Camera Comunelor pe alegătorii din Kettering, oraș situat la 81 mile la nord de Londra.

„Toate acestea trebuie, însă, plătite și sunt suportate printr-un efort financiar suplimentar de către plătitorii de taxe britanici. De aceea localnicii se simt înstrăinați în propriul lor stat și se revoltă, cerându-și țara înapoi”, a continuat Hollobone.

 

Regatul Unit, cel mai „obraznic”

Comisarul european maghiar Laszlo Andor i-a mai înfuriat pe politicienii britanici în noiembrie anul trecut, prin reacțiile sale publice față de decizia de atunci a guvernului Cameron de a limita accesul est-europenilor la beneficii sociale, după 1 ianuarie 2014.

Reprezentanții Comisiei Europene au atras atenția, cu acea ocazie, că libertatea de mișcare și liberalizarea pieței muncii constituie principii fundamentale ale proiectului UE.

Regatul Unit este pe cale de a deveni cel mai „obraznic” stat european, a punctat maghiarul Laszlo Andor, comisar european pentru locuri de muncă, afaceri sociale și incluziune. „Dacă vom începe să încălcăm regulile de bază ale pieței unice, avem toate șansele să alunecăm pe o pantă extrem de periculoasă”, a adăugat el.

Laszlo Andor câștigă anual 212.000 de lire sterline în calitatea sa de comisar european, atrage atenția tabloidul Daily Mail.

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!