Poliţişti români, în patrulare la Viena

Articol publicat in sectiunea Diaspora în lume pe data 12 decembrie 2014

Poliţia din Viena a lansat două iniţiative majore, una împotriva hoţilor şi alta împotriva cerşetorilor agresivi, la aceasta din urmă participând şi poliţişti români, din cauza intensificării activităţii infracţionale în preajma sărbătorilor de Crăciun şi Anul Nou.

O echipă formată din aproximativ 140 de ofiţeri participă la patrule speciale şi au instituit puncte de control pe unele drumuri importante pentru a verifica vehiculele suspecte. Poliţia intervievează şoferii şi pasagerii şi caută semnele unei activităţi criminale, în special şoferi aflaţi sub influenţa alcoolului sau drogurilor, urmărind, de asemenea, eventuale automobile furate, relatează site-ul TheLocal.at, citat de Mediafax.

Pieţele de Crăciun sunt foarte populare în Viena, dar nu numai pentru localnici şi turişti, ci şi pentru cerşetori, dintre care unii au devenit foarte agresivi.

„Persoanele din pieţe şi de pe străzile comerciale nu numai că se simt deranjate, dar multora le este teamă”, a declarat şeful unui grup poliţienesc pentru măsuri de urgenţă, Walter Hillerer.

O echipă specială de poliţie a fost înfiinţată pentru a patrula în pieţe, centre comerciale şi staţii de metrou începând de luni, în căutarea cerşetorilor şi răspunzând plângerilor din partea publicului. Din moment ce mulţi cerşetori vin din România, fiecare echipă este însoţită de un membru al poliţiei române, care poate discuta cu ei. Mulţi cerşetori sunt cunoscuţi de poliţie, iar unii au primit amenzi în valoare totală de peste 4.000 de euro.

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!