Polițiști români trimiși în Franța

Articol publicat in sectiunea Social pe data 31 iulie 2014

Peste 30 de poliţişti români au fost trimişi în Franţa pentru a sprijini Poliţia Franceză în cazurile în care sunt implicaţi cetăţeni din România, care, potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, comit pe teritoriul Franţei, în general, fapte de cerşetorie, furturi şi înşelăciuni.

Poliţişti români desfăşoară misiuni de suport operativ în Franţa, în perioada iulie – octombrie, la invitaţia autorităţile franceze, scrie Mediafax.

„Scopul misiunilor îl reprezintă acordarea de sprijin şi asistenţă Poliţiei Franceze în instrumentarea cazurilor în care sunt implicaţi cetăţeni români, precum şi facilitarea schimbului de informaţii pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor”, a precizat Poliţia Română într-un comunicat de presă.

Poliţiştii care participă la misiuni au experienţă în structurile operative ale Poliţiei Române şi au fost selectaţi după verificarea cunoştinţelor teoretice legislative, a nivelului de cunoaştere a limbii franceze, dar şi a îndeplinirii la standarde europene a activităţilor specifice muncii de poliţie.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!