Polițiștii români, apreciați la Europol

Articol publicat in sectiunea Social pe data 1 mai 2015

Douăzeci la sută dintre experții care lucrează în domeniul apărării cibernetice în cadrul Europol sunt polițiști români, a anunțat, la București, directorul organizației, Rob Wainwright.

„Expertiza pe care specialiștii români o aduc în activitatea lor de zi cu zi în lupta împotriva acestei amenințări este extraordinară”, a declarat Rob Wainwright, potrivit Mediafax.

Acesta a mai arătat că a discutat cu ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, pentru a identifica noi modalități de luptă împotriva criminalității cibernetice în condițiile în care „acest gen de infracționalitate constituie una dintre cele mai mari amenințări la adresa UE”.

La rândul său, ministrul Gabriel Oprea a menționat faptul că împreună cu directorul Europol a stabilit mai multe aspecte legate de colaborarea cu această instituție.

Oprea a mai spus că, în acest moment, România se află pe locul 6 din punctul de vedere al numărului de schimburi de date realizate în sistemul de informații al Europol.

În plus, Oprea a subliniat că, dincolo de infracționalitatea cibernetică, România are și responsabilitatea opririi fluxului de imigranți ilegali la frontiera estică a UE și are cel mai modern sistem integrat de securizare a frontierelor.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!