Polonez „cu vecini rasişti”, penalizat cu £6.500

Articol publicat in sectiunea Imigranţi în UK, Utilităţi pe data 16 decembrie 2015

uk-polonez-gradina-dezordonata-vecini-rasisti-plata-amenda

Un proprietar de casă polonez din East Yorkshire s-a trezit la uşă cu reprezentanţi ai primăriei, care i-au cerut să facă ordine în propria lui grădină. A ignorat citaţia, astfel că problema a escaladat, iar acum, după un proces ce a durat mai bine de doi ani, are de plată £6.500. Polonezul insistă că vecinii sunt de vină pentru tot.

Andrei Jonski, un polonez de 48 de ani, aflăm din Daily Express şi Daily Mail, s-a stabilit împreună cu soţia lui în Marea Britanie, în urmă cu zece ani. La scurt timp, cei doi şi-au cumpărat o casă cu patru dormitoare în valoare de £220.000, în Driffield, East Yorkshire.

 

Valoarea caselor din zonă, afectată

Vecinii i-au acceptat pe cei doi, însă în urmă cu cinci ani relaţia dintre ei a avut de suferit. Cauza s-a dovedit a fi grădină cuplului polonez, încărcată cu tot felul de lucruri şi materiale, ce-şi au mai degrabă locul la groapa de gunoi. Vecinii au insistat că starea deplorabilă a grădinii polonezilor, atât din faţa casei cât şi din spatele ei, face ca valoarea locuinţelor din zonă să aibă de suferit.

Iniţial, neînţelegerile au pornit de la o extensie a casei de care polonezul se apucase fără a obţine autorizaţiile necesare de la primărie. Când a primit ordin de demolare, acesta s-a răzvrătit şi a dat vina pe vecini pentru problemele sale.

Impasibil, polonezul nu a luat în seamă nemulţumirea acestora, astfel că după un timp s-a trezit cu o citaţie din partea primăriei, pe care a decis s-o ignore. Mai târziu, când Andrei Jonski a ajuns în faţa instanţei, a declarat că „gunoaiele” din grădină îi sunt de folos, inclusiv nişte cauciucuri şi plafonul tăiat şi răsturnat al unui autoturism pe care îl folosea pentru a amesteca cimentul, el urmând să instaleze o saună şi un jacuzzi cu apă caldă. De ar fi lăsat să-şi continue efortul, polonezul a promis că grădină lui va fi cea mai atractivă din Driffield.

—————————————

Însă, după patru înfăţişări la tribunal, judecătorul a stabilit verdictul: Andrei Jonski trebuie să plătească £3.500 ca şi costuri de tribunal peste amenda de £2.937, pentru că nu s-a conformat cu cererea primăriei de a-şi face ordine în propria grădină.

—————————————

 

Este casa lui. De aceea face apel

Polonezul făcuse apel la o decizie anterioară şi a încercat toate tertipurile pentru a-şi face dreptate. A explicat, pe rând, că vecinii săi au făcut plângeri repetate doar din motive de rasism, că, de fapt, dezordinea din grădină a fost provocată de un răuvoitor care a pătruns în grădină şi a devastat tot ce i-a picat în mână, sugerând că acel răuvoitor ar putea fi chiar un reprezentant al primăriei, că el nu cunoaşte bine limba engleză, astfel că n-a înţeles corect conţinutul citaţiilor repetate şi că a întârziat cu îmbunătăţirile pentru că a trebuit să aibă grijă de copiii săi.

După ce judecătorul de la Hull Crown Court i-a amintit polonezului că ştia foarte bine că, în caz că pierde procesul, are de plată şi nişte costuri suplimentare de judecată, ajungându-se astfel la suma de £6.500, pe lângă faptul că a irosit energia, timpul şi resursele propriei familii, polonezul a întrebat obraznic: „Bun. Cum pot să fac acum apel?”.

Jonski, care este şomer şi a cărui soţie este doctor stomatolog, a declarat:

—————————————

„Pentru mine, grădina este perfectă. Soţiei mele nu-i place, însă eu am dat bani pe această casă şi pe această grădină. Într-adevăr, e şantier în grădina mea în acest moment, însă peste un an va fi cea mai frumoasă grădină din Driffield, echipată cu o saună şi un jacuzzi.”

—————————————

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!