Ponor rămâne acasă

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 16 octombrie 2015

601 ponorCătălina Ponor nu va face parte din echipa României pentru Campionatele Mondiale de la Glasgow care vor începe în 23 octombrie, multipla campioană, accidentată luna trecută, fiind înlocuită cu Andreea Munteanu.

Potrivit anunţului forului internaţional de profil, Cătălina Ponor a fost înlocuită în echipa României cu Andreea Munteanu, care va fi rezervă, celelalte componente ale lotului fiind Larisa Iordache, Diana Bulimar, Laura Jurca, Anamaria Ocolişan şi Silvia Zarzu.

Cătălina Ponor, care a decis să se retragă din sportul de mare performanţă în urmă cu 3 ani, iar în 2015 a anunţat că-şi doreşte revenirea în gimnastică, a concurat luna trecută în cadrul bilateralului amical România-Franţa, câştigat de echipa ţării noastre. Ponor a primit atunci următoarele note: 14,900 la bârnă, 14,850 la sărituri şi 13,950 la sol.

Ulterior, ea s-a accidentat şi nu a participat la Campionatele Naţionale de la Bucureşti, însă ea a fost nominalizată în echipa pentru CM de la Glasgow, sperându-se într-o revenire a stării sale de sănătate.

„Nu e refăcută după accidentarea acea uşoară, speram că-şi revine, dar nu merită forţată. A suferit un fel de întindere la tendonul unui picior, undeva în zona inserţiei musculare, nu vreau să intru în detalii medicale, pentru că nu mă pricep. Era un ajutor mare pentru echipa României participarea Cătălinei la Mondiale, dar e important să fie refăcută sută la sută şi să ne ajute în competiţiile importante de anul viitor”, a declarat preşedintele FR Gimnastică, Adrian Stoica.

Campionatele Mondiale de la Glasgow vor avea loc între 23 octombrie şi 1 noiembrie.

Cătălina Ponor (27 de ani) este triplă campioană olimpică la JO din 2004 şi dublă medaliată la ediţia din 2012. După aceste performanțe ea anunțase că se retrage din competițiile sportive.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!