Ponta: „Antonescu poate fi candidat în cazul refacerii USL”

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 5 mai 2014

victor ponta si crin antonescu37

Liderul PNL, Crin Antonescu, ar putea fi în continuare candidatul USL la prezidențiale, dacă această alianță, în cazul în care va fi refăcută, va decide în acest sens, a declarat, luni, premierul Victor Ponta. El a mai spus că, după alegerile europarlamentare din 25 mai, va face primul pas pentru refacerea USL, care va fi posibilă dacă PNL nu va obține 20% din voturi. Cu toate acestea însă, premierul a afirmat că Antonescu nu va ajunge la Cotroceni.

„Eu nu pun condiții PNL pentru refacerea USL”, a precizat șeful PSD, la România TV, adăugând că, „dacă așa decide USL”, Antonescu va fi candidatul USL la prezidențiale.

Deși nu va cere îndepărtarea lui Antonescu din fruntea PNL, Ponta a menționat că nu va mai putea fi prieten cu acesta. Anterior, liderul PSD a declarat că refacerea USL va fi posibilă doar dacă Crin Antonescu nu se va mai afla la conducerea PNL. Ponta a recunoscut că „epitelele” folosite de Antonescu la adresa sa – „mincinos, laș și trădător” îl afectează într-un mod stric uman și a precizat că le-a mai auzit la președintele Traian Băsescu. „Le cunosc de la Traian Băsescu aceste epitete. Nu pot să spun că nu m-au afectat, strict uman”, a mai spus Ponta, amintind că a fost prieten de familie cu Antonescu. 

Antonescu: „Ponta o să-l regrete pe Băsescu”

Președintele PNL, Crin Antonescu, i-a transmis, duminică, lui Ponta, următorul mesaj: „Ai să-l regreți pe Băsescu!” Antonescu a explicat că, dacă el va ajunge președintele țării, nu va face pacturi de coabitare, iar Victor Ponta nu va mai face parte din Guvern. Antonescu a declarat, luni, la Deva, că nu face pact cu bandiții și că asta a vrut să spună când a afirmat că Victor Ponta îl va regreta pe Traian Băsescu.

„Dacă am spus ieri la Ploiești că o să-l regrete pe Băsescu, ei au răstălmăcit azi spunând că am să fiu mai rău decât Băsescu. Doamne ferește, eu sunt un om bun. Dar el (Ponta – n.r.) o să-l regrete pe Băsescu, pentru că eu nu fac cârdășie și pact de coabitare cu bandiții. De asta o să-l regrete. Pentru că eu atunci când am vorbit cot la cot cu Victor Ponta, cot la cot cu voi, cot la cot cu toți colegii noștri galbeni și roșii din toată țara despre «dreptate până la capăt», eu nu am înțeles că se odihnesc un pic ăia portocalii și ne iau la jefuit ăia roșii”, a declarat Antonescu, la Delegația Permanentă a PNL Hunedoara, potrivit Mediafax.

Întrebat ce înțelege el prin „dreptate până la capăt”, Antonescu a spus:

„Eu am înțeles că nu se mai fură. Eu am înțeles că cine fură merge la pușcărie, așa înțeleg «dreptate până la capăt». Nu am înțeles că își împart în jumătate țara și continuă ce ne-a arătat PSD din 2000 până în 2004, ce a dus pe noi culmi Băsescu și regimul său așa-zis reformator.”

Antonescu a admis că PNL la guvernare nu a reușit să realizeze tot ce a promis sau și-a propus, dar a reușit să mențină cota unică la 16%.

„Dacă acest guvern nu cade, în 2015 vom avea cota progresivă. Se vorbește deja, unii dintre ei vorbesc deja despre ea. Dacă nu ar fi fost PNL la guvernare, toate porturile României, inclusiv portul Constanța, ar fi fost acuma și ele în domeniul privat al lui Mazăre”, a spus liderul PNL. El a continuat spunând că „PNL a preferat să părăsească guvernarea decât să mintă și să-i trădeze pe români, pentru că îmi este mai teamă de răzbunarea oamenilor înșelați, și-mi este mai rușine să înșel niște oameni care mi-au dat votul, decât îmi e teamă de propaganda lui Ponta și a lui Voiculescu”. 

Ponta: „Antonescu nu va ajunge la Cotroceni!”

Premierul Victor Ponta i-a transmis fostului coleg de alianță, Crin Antonescu, că nu îl va regreta pe Traian Băsescu. În plus, a afirmat Ponta, Antonescu nu va ajunge la Cotroceni. „Crin Antonescu se înșală, nu o să îl regret niciodată pe domnul Băsescu, din punctul asta de vedere sa stea liniștit. În al doilea rând, nu va ajunge domnia sa la Cotroceni. Putea să ajungă ca și candidat al USL, nefiind candidat al USL… Din ambele puncte de vedere se înșală, nu o să-l regret pe domnul Băsescu”, a conchis Ponta.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!