Ponta apară diplomații în scandalul diaspora

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 23 ianuarie 2015

Premierul Victor Ponta a reiterat luni dorința de a realoca organizarea alegerilor în diaspora de la Ministerul de Externe la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP). „În diaspora a fost un eșec pentru că ministrul de externe nu se ocupă cu alegeri, ci cu diplomația. Și o dată la 4-5 ani îi dăm să facă ceva ce nu știe și face prost. Și au plecat doi miniștri, nu pentru că au făcut ceva greșit pe politică externă, ci pentru alegerile din diaspora. E una din lecțiile pe care le-am învățat în noiembrie. Am avut discuții cu AEP și în măsura în care se decide acest lucru, pot să o facă. Au făcut-o în țară și au făcut-o foarte bine, pentru prima dată nu au existat niciun fel de acuzații. Așa nu vor mai fi discuții de natură politică, pentru că în 2009 și noi l-am acuzat pe Baconschi de diverse lucruri, acum a plătit domnul Corlățean. Diplomații se ocupă cu alte lucruri, nu cu alegeri”, a declarat Victor Ponta la finalul ședinței Biroului Politic Național al PSD.

Cât despre discuțiile cu ușile închise de la Comisia pentru codul electoral de săptămâna trecută, Ponta a spus că nu el decide astfel de lucruri, dar că i-a cerut șefului grupului de lucru, social-democratul Valeriu Zgonea, să conducă ședințele cât mai transparent.

„N-a existat nicio decizie politică să nu aibă acces presa, deci de ce trebuie decis politic (să aibă acces – n.r.). E vorba de funcționarea comisiei și dânșii decid acolo. Ne-a informat Valeriu Zgonea că așa e regulamentul comisiei și am zis să discute și cu Opoziția și să se ajungă la o discuție prin care lucrurile să se desfășoare cât mai transparent”, a punctat Ponta.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!