Ponta: „Băsescu, implicat în retragerea lui Antonescu”

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 5 iunie 2014

Prim-ministrul Victor Ponta este de părere că președintele Traian Băsescu stă în spatele retragerii lui Crin Antonescu din cursa pentru alegerile prezidențiale. „Nu știu dacă e chiar așa definitivă această retragere, nimic nu e definitiv în politică, cel puțin în perioada asta. Mă uit că i s-a pregătit acest lucru și nu de către noi, ci de către cei pe care i-a crezut apropiați. Era o chestiune lucrată și era evident că la un moment dat ori se retrage, ori va fi retras”, a spus Victor Ponta, duminică seară, într-o intervenție telefonică la România TV.

Întrebat dacă Traian Băsescu a fost implicat în retragerea lui Crin Antonescu, președintele PSD a răspuns: „Categoric, da.” „Și în continuare cred că, din păcate, Crin Antonescu a fost doar intoxicat și manipulat. În toamna anului trecut i-am văzut sfătuitorii și i-am zis că sunt mercenari de profesie”, a explicat Ponta. De asemenea, întrebat dacă Crin Antonescu ar fi fost șantajat pentru a renunța la candidatură, premierul a răspuns: „Nu cred asta.”

„E un om impulsiv și, din momentul în care acei profesioniști au știut ce să îi toarne în ureche, până la urmă s-a întâmplat”, a subliniat Victor Ponta.

De asemenea, acesta a menționat că nu îl sperie o eventuală confruntare la alegerile prezidențiale cu Klaus Iohannis, adăugând că acesta este „un om creat în laborator”, care „nu poate să primească voturi”: „Traian Băsescu nu e un om creat în laborator, doar s-a lipit pe structurile Securității.”

„Pe noi nu ne grăbește nimic și nimeni ca, până în septembrie, să decidem cine va fi candidatul. E prematur să începem iarăși sondaje. O vom face în perioada imediat următoare, pentru noi”, a mai afirmat prim-ministrul.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!