Ponta: „Cred ca USL trebuie sa ramana impreuna”

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 23 decembrie 2013

Premierul Victor Ponta este de parere ca in ciuda tensiunilor aparute in ultimul timp intre liderii coalitiei de la guvernare, USL trebuie sa ramana impreuna. Invitat in cadrul emisiunii „Sinteza Zilei”, seful Guvernului a vorbit despre recentele schimburi de replici din USL, dar si despre modificarile la Codul Penal.

„E o tensiune care exista, intotdeauna, pentru ca eu tin mult la ideea ca suntem solidari. Eu, azi, nu doar azi, de trei ani, nu m-am exprimat in public critic la adresa domnului Antonescu. Azi a trebuit sa lamuresc o situatie, cred ca am lamurit-o. Daca am folosit termeni care l-au suparat pe domnul Antonescu, imi pare rau. Trebuia spus adevarul, care era cel pe care l-am spus azi. Cred ca USL trebuie sa ramana impreuna. Nu cred ca domnul Antonescu are o intelegere cu Traian Basescu. Cred ca au fost momente in care a contat pentru Crin mai mult parerea dusmanilor decat parerea prietenilor.

Sunt niste lucruri care s-au adunat in timp, dar cred ca principala problema a fost ca au cantat prea mult sirenele de la Cotroceni si uneori, nu ne-am pus destula ceara in urechi ca sa nu le auzim. Vreau sa ramanem impreuna si sa facem ce le-am promis oamenilor. Eu vreau un presedinte care sa-i uneasca pe oameni, nu sa-i agite”, a declarat Victor Ponta.

Intrebat despre presedintele Romaniei, Traian Basescu, premierul roman a declarat ca dupa cele 11 luni pe care le mai are presedintele in fruntea tarii, „va trebui sa raspunda intrebarilor la care nu vrea sa raspunda in aceste zile”.

 

Despre Codul Penal

„Nu e adevarat ca se creeaza o super-imunitate. Trebuie discutat acest proiect cu toti cei care aplica legea. Acel proiect trebuia prezentat si discutat, si asta se va intampla. Odata cu Traian Basescu, trebuie sa se incheie un sistem care ne-a facut sa ne fie frica sa vorbim liber, un sistem care ne-a invatat ca cine sta drept este lovit de o institutie a statului”, a mai spus Victor Ponta.

„Legea amnistiei ar urma sa puna in libertate oameni cu pedepse relativ mici, cu exceptia persoanelor care au comis infractiuni cu violenta si acelor infractiuni de coruptie din Codul Penal. Este o politica aplicata in toate tarile europene. Am tot respectul pentru prietenii Romaniei si partenerii Romaniei. SUA este un partener important. Dar eu cred in parteneriate, adica respect intre tari. Romania trebuie sa isi pastreze relatiile bune cu tarile partenere, dar trebuie sa ofere si sa primeasca respect si seriozitate”, a conchis seful Guvernului.


Etichete: , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!