Ponta: „Decât Băsescu premier, mai bine demisionez”

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 28 august 2014

Prim-ministrul Victor Ponta a spus că, dacă va câștiga alegerile prezidențiale, mai degrabă demisionează din funcția de președinte al României, decât să-l desemneze premier pe Traian Băsescu.

„Dacă Traian Băsescu va avea 50% plus 1, voi prefera să demisionez din funcția de președinte decât să îl desemnez premier. Un om cu gândirea domnului Traian Băsescu e o catastrofă pentru România și nu voi semna niciodată cu mâna mea așa ceva”, a afirmat Ponta, luni seara, la România TV. Premierul a adăugat că, dacă va câștiga alegerile prezidențiale, nu va ieși în fiecare zi să critice premierul: „La 18:30, președintele și premierul vor sta la o cafea.”

Nu doar președintele PSD a subliniat că nu îl va desemna premier pe Traian Băsescu dacă va ajunge la Palatul Cotroceni. Și liderul PNL Klaus Iohannis a ținut să evidențieze că șeful statului „nu are nicio șansă” să fie desemnat prim-ministru dacă primarul Sibiului va câștiga alegerile prezidențiale.

Afirmațiile celor doi vin după ce președintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seara, că nu are ca obiectiv să devină prim-ministru, după încheierea mandatului la Cotroceni și alegerea noului președinte al României.

 

„PSD nu trebuie să aibă tot”

Victor Ponta a menționat că, în mod sigur, „cel mai greu contracandidat” pentru el la alegerile prezidențiale ar fi fost fostul președinte PNL și candidat desemnat la USL pentru Palatul Cotroceni, Crin Antonescu, dar și că reprezentanți ai partidului lui Călin Popescu Tăriceanu, PLR, „ar putea să fie în guvern după prezidențiale”.

Întrebat și dacă viitorul prim-ministru, în cazul în care actualul șef al Executivului va câștiga alegerile prezidențiale, va proveni din PSD sau există și altă posibilitate, Ponta a răspuns: „Cu siguranță există și altă posibilitate, să fie cineva care să aibă sprijinul nu doar al PSD, ci și al UNPR, al PC, PLR și al UDMR.” „Cred că PSD nu trebuie să aibă tot. Cel mai important este ca președintele și prim-ministrul să tragă în aceeași direcție”, a adăugat Victor Ponta.

Totodată, comentând ordonanța care va permite primarilor să-și schimbe partidul, președintele PSD a declarat că „nu va conta în niciun fel scorul la prezidențiale, va conta pentru funcționarea autorităților locale”, însă imediat a revenit și a adăugat: „Poate în primul tur, în turul doi va fi o confruntare a personalităților.”

Nu în ultimul rând, prim-ministrul a spus că regretă afirmația privind faptul că va privi la televizor dezbaterile din primul tur al prezidențialelor, cu popcorn alături: „A fost o glumă proastă și am regretat-o.” De asemenea, premierul a asigurat că va participa la dezbateri înainte de turul întâi, însă nu cu toți candidații deodată, ci cu fiecare în parte.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!