Ponta, despre amenințarea din partea Rusiei: „Sunt îngrijorat”

Articol publicat in sectiunea Politică externă pe data 24 aprilie 2015

România va fi o țară sigură atât timp cât nu va fi singură, a declarat premierul Victor Ponta duminică seară în legătură cu amenințările formulate de oficiali din Rusia.

„Sunt îngrijorat, nu sunt ușoare deciziile pe care trebuie să le luăm. Cred că România va fi sigură cât timp nu va fi singură. Dacă suntem singuri cum a fost Ucraina, cum este Moldova, uneori te ajută comunitatea internațională, de obicei nu. România fiind în NATO, este singura șansă să avem siguranță”, a spus Ponta la Antena 3.

Potrivit prim-ministrului, acest lucru presupune anumite obligații și cheltuieli din partea României. „Trebuie să îți asumi niște responsabilități și cheltuieli. Cum ar fi sunat să oprim proiectul de la Deveselu, înseamnă că suntem neserioși. Toate comandamentele de la NATO în România arată că suntem serioși”, a continuat Ponta.

Generalul Valeri Gherasimov, șeful Statului Major al armatei ruse, a avertizat că țările europene care vor găzdui sisteme antirachetă ale NATO vor fi ținte prioritare ale Rusiei. În replică, Ponta a afirmat pe Twitter că respinge categoric amenințările și criticile din partea Rusiei, adăugând că România nu se lasă intimidată și nici nu-și schimbă strategia. Ulterior, premierul a precizat că România are două căi de a acționa, să „plece capul” sau „să fim serioși, să arătăm hotărâre, să ne asumăm responsabilități, riscuri, cheltuieli”, aceasta din urmă fiind cea aleasă de România.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!