Ponta, despre Gorghiu: „Insulte, scandal și în rest nimic!”

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 23 ianuarie 2015

Prim-ministrul Victor Ponta o atacă pe Alina Gorghiu, președinte PNL și unul dintre liderii Opoziției, acuzând-o că a răspuns cu „insulte și scandal” propunerii sale privind dialogul pe cinci teme politice esențiale pentru români. Într-o postare pe Twitter, Ponta a scris: „Am propus dialog cu Opoziția pe 5 teme politice esențiale pentru toți românii. Răspunsul dnei Gorghiu: insulte, scandal și în rest NIMIC! Păcat.”

Premierul a anunțat, luni, la începutul ședinței Biroului Politic Național al PSD, că își dorește consultări atât cu partidele din coaliția de guvernământ, cât și cu cele din Opoziție pe principalele teme care se află în această perioadă pe agenda publică.

„Ce facem cu revizuirea Constituției, sistemul electoral, unde deja prima ședință a avut loc, dar dacă nu avem niște decizii politice, probabil că discuțiile nu au cum să progreseze, master planul de transport – împreună cu dl Rus și cu dl Teodorovici și dl Vâlcov, să stabilim dacă mergem mai departe cu master planul așa cum a fost convenit cu Comisia Europeană, legile siguranței naționale – pentru că eu cred că discutăm în presă și fiecare vorbește separat. De asemenea, trebuie să ne așezăm toți la masă, să vedem decizia Curții Constituționale și să luăm o decizie legislativă foarte clară și să vedem în ce măsură Parlamentul și Executivul pot interveni în legislația financiar-bancară pentru ca să prevenim viitoare crize care, din păcate, vor apărea de fiecare dată”, a spus Victor Ponta.

„Dar aceste cinci teme, dacă nu ne așezăm la masă și nu stabilim niște lucruri, vor rămâne niște teme de dezbatere politică fără niciun fel de concretizare”, a mai spus președintele PSD, adăugând că demersul său nu reprezintă „o acțiune contra lui Iohannis, ci dimpotrivă”.

Întrebat dacă va discuta și cu președintele Klaus Iohannis, Ponta a spus că deja a făcut acest lucru și că în final, oricum șeful statului este cel care decide dacă promulgă sau nu legile Parlamentului.

„Am și discutat acest lucru cu dl președinte Iohannis și anume, că în cadrul Parlamentului ne dorim să punem în practică toate angajamentele pe care le-am avut cu toții. În final, oricum domnia sa este cel care trebuie să promulge, nu e o acțiune a Parlamentului contra președintelui, ci dimpotrivă”, a explicat Ponta.

 

PNL nu vrea dialog cu Ponta

PNL a anunțat, prin vocea Alinei Gorghiu, că nu va participa la consultările propuse de premierul Victor Ponta pe teme importante pentru România, cum ar fi revizuirea Constituției sau sistemul electoral.

„Așa cum am mai declarat, în nenumărate rânduri, fără a fi auziți și de președintele PSD, dl Victor Ponta a greșit încă o dată adresantul. Dacă dl Victor Ponta este depășit de anumite probleme sau dorește stabilirea unei poziții unitare, la nivelul întregii clase politice, în legătură cu anumite teme, se poate adresa în acest sens președintelui. Dl Ponta nu este președintele României pentru a se erija în mediator, nu poate fi și președinte de partid și mediator și prim-ministru și deputat. Singura instituție care poate asigura o mediere între partide, pe diverse teme, este președintele României. (…) Dl Victor Ponta încearcă să se substituie nu doar președintelui României, ci și Parlamentului”, a spus președintele PNL, într-un comunicat de presă.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!