Ponta îi răspunde lui Iohannis

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 15 mai 2015

Premierul Victor Ponta spune că are o relație instituțională „foarte bună” cu președintele Klaus Iohannis și dă vina pe o lipsă de comunicare pentru reproșurile aduse de șeful statului în legătură cu vizita sa în țările arabe. Invitat la Digi24, șeful Executivului a explicat că o astfel de vizită externă este pregătită din timp și a dezvăluit că ministrul de externe, Bogdan Aurescu, a discutat anterior cu Lazăr Comănescu, consilier prezidențial, pe acest subiect.

„Noi aveam vizita negociată de un an de zile, pentru că nu poți să te duci de pe o zi pe alta (…) Am cerut de la SIE, SRI, din timp toate datele din spațiul respectiv. A fost o lipsă de comunicare. Putem să comunicăm mult mai bine”, a dat asigurări premierul, referindu-se la șeful statului, reamintind că și el are atribuții de politică externă, nu doar președintele. „Constituția prevede foarte clar care e rolul președintelui, care e rolul Guvernului. Toate vizitele sunt pe ideea dezvoltării cooperării economice. Sunt total de acord că o mai bună comunicare nu strică nimănui”, a spus Ponta, reamintind că și președintele Iohannis este ajutat de guvern când efectuează vizite externe.

Premierul a spus că de acum înainte va discuta direct cu Klaus Iohannis înainte de a pleca peste hotare. „Nu mai lăsăm prin intermediari; trebuia să pun eu mâna pe telefon (…) De acum încolo, nu e nicio problemă să pun mâna pe telefon și să comunic direct”, a susținut acesta. Întrebat care este relația cu președintele, Victor Ponta a dat asigurări: „În continuare foarte bună.” „Relația e foarte bună din punct de vedere instituțional. Și cea personală”, a ținut acesta să precizeze.

Președintele Klaus Iohannis l-a criticat pe premierul Victor Ponta pentru faptul că a plecat în vizită în țările arabe unde și-a luat angajamente în numele României, fără a discuta anterior cu el.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!