Ponta: „Il sustinem pe Antonescu”

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 13 ianuarie 2014

Prim-ministrul Victor Ponta este de parere ca principalul adversar al lui Crin Antonescu la alegerile prezidentiale este chiar presedintele PNL, adaugand ca si-ar dori ca el insusi sa nu fie un eventual candidat din partea PSD la alegerile pentru Cotroceni. „In acest moment, singurul adversar al lui Crin Antonescu – si sper sa nu se supere – este Crin Antonescu. Altfel nu are cum sa piarda”, a declarat Victor Ponta, luni seara, la Romania TV.

Acesta a subliniat ca presedintele PNL ramane candidatul USL pentru Cotroceni, precizand ca PSD nu si-a retras sprijinul, desemnandu-l pe Crin Antonescu. Intrebat insistent care ar fi, totusi, cel mai redutabil adversar al liderului PNL la alegerile prezidentiale, premierul a raspuns: „In afara de domnul Predoiu, la prezidentiale, Crin Antonescu are drept rivali niste caricaturi.”

Totodata, presedintele PSD a tinut sa excluda varianta unei eventuale candidaturi la alegerile prezidentiale. „Mi-as dori sa nu fiu eu candidat la alegerile prezidentiale. Am un anumit proiect ca prim-ministru, vreau sa-l duc pana la capat”, a completat Ponta.

Vorbind si despre o reconfirmare a lui Crin Antonescu drept candidat USL la prezidentiale, Victor Ponta a dezvaluit ca a avut o intalnire cu acesta, luni dimineata, iar liderul PNL i-a spus: „Domne, n-are niciun sens. Ce facem, cate un congres pe saptamana?” Totodata, presedintele PSD a afirmat ca USL „nu se poate rupe decat de sus in jos”, astfel ca nu tensiunile din organizatii ar putea determina o eventuala destramare a Uniunii, ci tot decizii ale liderilor centrali.

Joi, vicepresedintele PSD, Gabriela Vranceanu Firea, a declarat ca USL ar trebui sa se rupa in luna martie, pentru ca in luna aprilie va incepe campania pentru europarlamentare. „Cel mai bine ar fi in luna martie. In aprilie incepe campania pentru europarlamentare si avem nevoie de o situatie clara. Sa stiu pe ce picior joc, ca sa zic asa”, a spus Firea, care a adaugat ca liberalii au incalcat protocolul USL.


Etichete: , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!