Ponta: „L-am propus ca premier pe Tăriceanu”

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 7 noiembrie 2014

Prim-ministrul Victor Ponta a anunțat, marți seara, că în cazul în care va fi ales președinte, pe 16 noiembrie, prim-ministru va fi Călin Popescu Tăriceanu.

„Dacă voi fi ales președinte pe 16 noiembrie, voi rămâne prim-ministru până pe 21 decembrie. Cel târziu pe 23 decembrie să vină noul ministru cu noul guvern în Parlament pentru votul de încredere. Am propus pentru funcția de prim-ministru pe președintele PLR, Călin Popescu Tăriceanu. Este principala mea opțiune”, a spus Victor Ponta preluat de Realitatea TV.

Acesta a menționat că nu exclude nici opțiunea unui premier tehnocrat, în persoana prim-viceguvernatorului BRN, Florin Georgescu, dacă situația economică și politică fiscală o vor impune. Totodată, actualul prim-ministru nu a exclus nici varianta George Maior în fruntea viitorului Executiv, care ar fi a treia variantă pentru această funcție, dacă apar probleme de securitate.

„Indiferent cine va fi prim-ministru, dacă are susținerea coaliției de guvernare, voi lucra împreună cu el și nu împotriva lui”, a mai spus Victor Ponta, după discuțiile purtate în cadrul coaliției de guvernare.

„Nu impun eu un prim-ministru, eu voi lucra cu prim-ministrul care are susținerea Parlamentului. E un prim-ministru care garantează păstrarea cotei unice de 16%, garantează păstrarea reducerii CAS cu 5%, dar și indexarea pensiilor, creșterea salariului minim și acordurile cu sectorul de sănătate și cu sectorul de educație”, a adăugat președintele PSD, afirmând încă o dată că USL se va reface.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!