Ponta nu accepta demisia lui Firea

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 20 ianuarie 2014

Gabriela Vranceanu FireaSenatorul Gabriela Vranceanu Firea, care si-a dat demisia din PSD la sfarsitul saptamanii trecute, este dorita inapoi in partid, iar premierul Victor Ponta a spus ca problemele semnalate de Firea in Ilfov vor fi rezolvate. „Avem nevoie de doamna Firea in PSD, i-am inteles nemultumirea si supararea, o vrem inapoi in partid”, a declarat presedintele PSD, Victor Ponta, la conferinta comuna a liderilor USL, de luni.

„Prin aplicarea prevederilor actuale din acordul USL, aliantele cu PDL sunt interzise prin acorduri intre noi”, a dezvaluit premierul.

Ponta a dezvaluit si mecanismul prin care nemultumirile aparute in cadrul USL vor fi rezolvate rapid pe viitor. „Faptul ca la nivel parlamentar liderii nostri vor avea in mod institutional o intalnire in fiecare luni, pentru a discuta punctele aflate pe agenda Senatului si Camerei. Grupurile parlamentare vor vota in comun toate proiectele, daca nu exista consens pe un proiect, la nivel politic, intervenim si luam decizie”, a spus premierul.

„In toate judetele, oamenii care au votat USL trebuie sa stie ca sunt condusi de majoritati USL”, a avertizat Ponta. „Tot ceea ce in cadrul USL au reprezentat subiecte de discutii, vreau sa le solutionam de azi. Mesajul este acela ca USL s-a format ca sa schimbe regimul Basescu, sa guverneze bine tara, si pentru aceste motive trebuie sa fim uniti si trebuie sa le ducem la bun sfarsit”, a incheiat premierul.

Gabriela Vranceanu Firea si-a dat vineri demisia din toate functiile avute in PSD, ramanand senator independent. Ea a acuzat intelegerile facute de partenerii liberali in Ilfov, unde s-a creat o alianta cu PDL. Firea era nemultumita ca aspectele semnalate de ea nu au fost rezolvate si ceruse un „pact de neagresiune” in USL.


Etichete: , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!