Ponta pierde PSD-ul. Dragnea, noul șef interimar

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 24 iulie 2015

Social-democrații și-au votat miercuri, într-o ședință neobișnuită, președintele interimar care va conduce partidul în lunile următoare. Liviu Dragnea va conduce, așadar, interimar partidul, până în luna noiembrie.

Coordonatorul politic al PSD a învins-o pe colega sa, Rovana Plumb, care până acum a asigurat interimatul. Acesta a obținut 65 de voturi, în timp ce contracandidata sa, Rovana Plumb – susținută de premierul Ponta – a primit doar 18 voturi, potrivit televiziunilor de știri.

Liviu Dragnea va conduce astfel PSD, din postura de președinte interimar, până pe 16 noiembrie, când va avea loc congresul PSD. Coordonatorul politic al PSD revine astfel în fruntea partidului după ce a renunțat la funcția de președinte executiv, ca urmare a condamnării la un an de închisoare cu suspendare, în dosarul referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu, din anul 2012.

„Colegii mei mi-au acordat un vot de încredere pentru a putea forma o echipă bună, unită, largă, care să pregătească într-un termen foarte scurt un plan concret de acțiune, atât în teritoriu, cât și în Parlament”, a spus noul președinte interimar al PSD.

„PSD e un partid unit, care poate trece și peste crize mai mici sau mai mari. Rovana Plumb rămâne președintele Consiliului Național, un om politic care mai are multe de spus în politică. Lângă mine este Valeriu Zgonea, președintele Camerei Deputaților, un om care trebuie valorizat la maximul de potențial pe care îl are”, a mai spus Dragnea.

„Victor Ponta va fi sprijinit să rămână în fruntea Guvernului României de noi toți. Gabriel Oprea, colegul meu, amicul meu de 15 ani de zile, sprijină formula guvernamentală. Colegilor de la ALDE le transmite la fel, că PSD a rămas același partener corect și loial și împreună putem să asigurăm o guvernare pentru această țară”, a punctat președintele interimar al PSD.

„Am avut admitere la Politehnică și, când e admitere, e cartier general din care nu poți să ieși. N-am negociat cu nimeni (candidatura pentru președintele interimar – n.r.) și am spus colegilor că pot fi în echipă cu oricare dintre ei, că îi apreciez și că nu am nevoie de nicio funcție ca să fac ce am făcut până acum. Dacă o luăm în considerare, aș fi anunțat din timp, așa mi se pare civilizat. Le mulțumesc colegilor care au crezut și cred în mine. Pot să fiu în echipa cu oricare dintre candidați. Votul este secret și nu o să mă puneți în situația să vă spun.

Vreau să fiu într-o echipă care să fie unită, să nu ne uităm urât unii la alții. Îi apreciez pe amândoi și aș vrea să lucrez cu oricare. Întotdeauna e mai potrivit cel care câștigă mai multe voturi. Avem o hotărâre a Consiliului Național pentru organizarea congresului în noiembrie și cred că trebuie să avem un președinte legitimat de votul delegaților la congres”, a declarat Ecaterina Andronescu, la ieșirea din ședința CEx.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!