Ponta regretă atacul lui Antonescu

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 24 martie 2014

Crin Antonescu109_1Președintele PSD, Victor Ponta, a susținut că regretă afirmațiile făcute de liderul liberal Crin Antonescu, care a afirmat că adversarul politic al PNL va fi PSD, și nu Traian Băsescu. „Regret această credință a lui Crin Antonescu! Eu mă bazez în continuare pe toți liderii, militanții și votanții PNL care nu uită cine este adversarul nostru și al României!”, a scris Victor Ponta, pe contul său de Facebook.

Reacția prim-ministrului vine după o declarație făcută, luni seara, de Crin Antonescu, la Realitatea TV: „O spun limpede: adversarul nostru politic de acum încolo este PSD.” „Bătălia nu se mai dă cu Traian Băsescu, care iese din mandat, ci se dă cu PSD. Cu același PSD pe care, din păcate, l-am redescoperit cu tentație de partid-stat”, a mai spus președintele PNL.

Crin Antonescu a respins categoric, luni seara, ideea refacerii USL după alegerile europarlamentare, ipoteză susținută de Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu, subliniind faptul că uniunea nu se va mai reface, în schimb, PSD va simți ce înseamnă ca liberalii să fie în Opoziție.

Pe de altă parte, președintele PSD, Victor Ponta, le-a spus, luni, membrilor conducerii PSD, reuniți în ședința BPN, să rămână în relații bune cu liberalii pentru că după 25 mai, respectiv după alegerile europarlamentare, vor fi din nou împreună. „Vă rog pe toți să transmiteți în teritoriu că avem nevoie de toate forțele și de toți aliații, inclusiv o să vă rog pe cât posibil – pe la Iași e mai greu – dar în rest cred că se poate să rămânem în relații bune cu liberalii, pentru că după 25 mai, eu cred că vom fi nou împreună”, a spus Ponta, în debutul ședinței BPN al PSD, la care presa a avut acces. El a mai spus că adversarii PSD sunt Traian Băsescu și Elena Udrea.

„Domnul Băsescu, doamna Udrea și-au revenit un pic, au prins curaj, iarăși cred că a uitat lumea cine a tăiat pensiile și salariile, cine i-a furat atâția ani. Ei sunt adversarii noștri, au încă un regim și un sistem puternic cu propagandă, cu oameni cu bani care vor să-i ajute să rămână la putere. Noi cu ei ne luptăm”, a spus Ponta.

Premierul a mai spus că „bătălia principală” va dura până pe 16 noiembrie, data celui de-al doilea tur de scrutin al prezidențialelor, mărturisind că speră ca până atunci noile planuri și noul optimism afișat de Băsescu și de Udrea să se dovedească fără suport și „oamenii să nu uite cine i-a adus în situația actuală”. „În rest, vor face gălăgie mare, vor folosi armele lor obișnuite, însă eu cred că putem să-i batem și pe 25 mai și pe 2 și 16 noiembrie și putem să mergem mai departe cu toate planurile noastre”, a spus Ponta. 

Băsescu, despre prezidențiale

Întrebat dacă vede în Elena Udrea un candidat cu șanse pentru prezidențiale, președintele Traian Băsescu a declarat, într-un interviu pentru Adevărul Live, că el crede „că Elena Udrea poate să îl bată pe Ponta fizic, dacă e nevoie”, însă în alegeri, „nu-mi dau seama ce ar putea să facă și cât ar putea să crească”.

„Am intuit că are calități de om politic extrem de valoroase. Până a venit Udrea, PMP era 3-4% din sondaje. A fost electorat care nu venea de la PDL. După ce a venit Elena Udrea, electoratul a venit foarte rapid”, a mai spus șeful statului, care a adăugat că „după europarlamentare, mai putem discuta. Ar fi un opozant necruțător. Dacă ar avea șanse, nu mai știu.”

„Nu există încă un candidat al dreptei, eu sper ca acest lucru să se întâmple foarte repede, după europarlamentare. Dacă dreapta își va alege un candidat, matematic stânga nu are cum să dea un președinte al României. În 2004 și 2009, oricine a fost candidatul dreptei și indiferent care au fost opțiunile liderilor de centru-dreapta, electoratul s-a dus către candidatul de centru-dreapta. Ce s-a întâmplat în 2004 și 2009 ne arată o direcție puternică a electoratului. Cu toate acestea, electoratul și-a făcut treaba lui de electorat de centru-dreapta. Dreapta are o problemă de candidat, dar are și stânga”, a mai spus Traian Băsescu.

Întrebat dacă Mircea Geoană ar mai avea vreo șansă, șeful statului a răspuns: „Nu-i dau nicio șansă, nici măcar să fie lăsat de Ponta să fie candidat. Cred că Geoană nu mai este de actualitate, nici în viziunea lui Ponta. Dar Ponta se joacă și cu Tăriceanu, și cu Oprescu, și cu Geoană. Îi lasă pe toți să se creadă președinți.

Antonescu este, ca politician, mai inteligent decât vrea lumea să creadă.
Nu va sacrifica candidatura dacă Iohannis va fi mai bine plasat. Iohannis este un politician nealterat pe imagine la nivel național, are o bună reputație. Poți să fii un primar al Sibiului extraordinar, dar aici e mult mai greu”, a conchis liderul de la Cotroceni.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!