Ponta: „Se pare că nu avem gaze de şist”

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 14 noiembrie 2014

România se pare că nu dispune de gaze de şist şi s-a bătut, astfel, pe ceva ce nu are, a afirmat, în cadrul unei emisiuni televizate, premierul Victor Ponta.

El a susţinut declaraţia la Antena 3, după ce a arătat că România trebuie să fie independentă energetic şi să aibă propriile resurse off-shore şi convenţionale, iar moderatorul i-a propus ca „povestea cu gazele de şist” să fie amânată puţin, deoarece resursele existente în Marea Neagră asigură independenţa energetică a ţării pentru 30 ani, în timp ce gazele de şist reprezintă o temă controversată care aduce multe puncte defavorabile oricărui politician care o susţine.

„Oricum s-a amânat, pentru că… se pare că nu avem gaze de şist, ne-am bătut foarte tare pe ceva ce nu avem. Nu cred că ne-am bătut pe ceva care exista”, a spus Ponta, fără a dori să prezinte detalii, motivând că nu poate spune mai mult de atât, scrie Mediafax. El a precizat că gazele convenţionale din Marea Neagră sunt în explorare.

Compania Chevron a precizat ulterior că studiul pentru evaluarea potenţialului de gaze de şist în România nu a fost încă finalizat.

Analiza datelor colectate de Chevron în timpul operaţiunilor de exploatare a gazelor de şist din România este încă în curs de desfăşurare, au declarat reprezentanţii companiei pentru agenția Reuters.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!