Ponta, sub control judiciar?

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 26 iunie 2015

Surse judiciare, citate de Realitatea TV, susţin că Victor Ponta a fost pus sub control judiciar şi a primit interdicţia de a-şi mai exercita funcţia de prim-ministru al României. Victor Ponta ar fi acuzat de fals și spălare de bani de procurorii DNA.

„Dacă zvonul lansat de Sebastian Ghiță e adevărat, că Ponta va avea interdicție să intre în Guvern, totul se va prăbuși. E o exorcizare a PSD, nu știu dacă partidul va rezista la așa ceva”, a comentat Cozmin Gușă, miercuri seara, la Realitatea TV. El a adăugat că procurorii urmăresc să îl determine pe Ponta să demisioneze de la conducerea Guvernului, fiind posibil în acest sens să-l pună sub control judiciar şi să-i interzică să intre în clădirea Guvernului. „Intenţia era ca lui Victor Ponta să i se dea control judiciar. Vor să-l facă să-şi dea singur demisia. E posibil să-l pună sub control judiciar şi să-i interzică să intre în clădirea Guvernului”, a spus Ghiţă la postul B1 TV.

Ideea că Ponta ar putea fi pus sub control judiciar a fost vehiculată la începutul lunii iunie, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, fiind atunci citată în presă spunând că nimeni nu este mai presus de lege, dar că rămâne la aprecierea celui care dispune acea măsură să o fundamenteze pe probele din dosar, scriu cei de la Ziare.com.

Urmărirea penală a lui Sebastian Ghiţă a fost extinsă pentru trafic de influenţă, evaziune fiscală, spălare de bani, complicitate la schimbarea destinaţiei fondurilor UE şi coruperea alegătorilor la alegerile parlamentare din 2012 şi la cele prezidenţiale din 2014, potrivit DNA.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!