Ponta: „Traian Băsescu premier? Niciodată”

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 12 iunie 2014

Lista stângii pentru candidatul la alegerile prezidențiale din toamnă s-a redus, a afirmat, luni seara, într-o emisiune tv, premierul Victor Ponta. „Guvernatorul Mugur Isărescu sunt convins că nu vrea să candideze la Președinție, deoarece își dorește un nou mandat de guvernator”, a spus prim-ministrul la România TV, iar Călin Popescu Tăriceanu mai poate candida doar individual și susținut de PSD, eventual, în turul doi.

„Imposibilitatea reconstituirii Uniunii Social-Liberale face ca Tăriceanu să nu mai poată fi susținut de PSD din primul tur”, a explicat Ponta, care a adăugat că astfel, „lista scurtă a stângii pentru Președinție s-a redus la mine și Oprescu, dar nu știu dacă își dorește să candideze”.

În același context, Victor Ponta a susținut că îi convine „foarte tare” să audă în fiecare zi de la analiștii de dreapta că este terminat și nu are nicio șansă. „Îmi convine, pentru că postura de favorit nu e o postură bună, prefer să fiu cel fără nicio șansă”, a afirmat Ponta. De asemenea, întrebat dacă s-a gândit ce va face dacă, din postura de președinte al României, va fi pus in situația să-l desemneze pe Traian Băsescu drept premier, Victor Ponta a răspuns: „M-am gândit. Niciodată.”

Șeful Guvernului a mai spus că nici pe plan extern Traian Băsescu nu mai contează foarte mult ca reprezentant al României: „Din punct de vedere politic, Traian Băsescu nu mai prezintă interes pentru partenerii internaționali că, după cum a zis Joe Biden: «You will be missed.». Adică, la revedere!”

 

Tăriceanu, independent la Prezidențiale?

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat marți că ar putea lua în calcul o candidatură independentă la alegerile prezidențiale. „Pot să iau în calcul o candidatură independentă, dar e prea devreme să mă pronunț acum în această direcție. E prea devreme să discutăm acum, sunt focalizat pe ce se întâmplă în PNL, sunt preocupat de această problemă”, a declarat fostul premier liberal.

Referitor la situația din PNL și la faptul că mai mulți președinți de organizații liberale din Transilvania s-au întâlnit, sâmbătă, acasă la președintele PNL Alba, Teodor Atanasiu, Tăriceanu a afirmat că salută „cu bucurie” apelul pe care l-au făcut colegii săi din PNL Alba, care i-au cerut să revină în partid. „Ce este mai important acum ar fi ca acest apel să fie însoțit de o formulare clară către liderii care cred că trădarea electoratului nu are niciun fel de consecință”, a mai spus Tăriceanu.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!