Ponta va renunța la șefia PSD

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 31 octombrie 2014

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, afirmă că îşi va pune pe masă mandatul de preşedinte al partidului în cazul în care nu va câştiga alegerile prezidenţiale din acest an.

Întrebat în acelaşi timp, la România TV, dacă lasă PSD pe mâini bune, având în vedere că Liviu Dragnea vrea să candideze pentru funcţia de preşedinte al PSD dacă va câştiga alegerile prezidenţiale, Ponta a arătat că PSD nu este un partid pe care un lider „îl lasă” celorlalţi, ci este cel mai mare partid din România, în care liderii sunt aleşi în mod deschis, transparent, în structurile statutare.

 

Tandem Dragnea-Ghiță

Deputatul PSD Sebastian Ghiţă, patronul televiziunii România TV, a anunțat că va candida în tandem cu Liviu Dragnea pentru funcţiile de preşedinte executiv şi, respectiv, preşedinte al PSD, în cadrul unui „congres rapid” ce va avea loc după alegerile prezidenţiale.

„Am avut o discuţie lungă (…) cu domnul Dragnea. Am cântărit bine evenimentele care au avut loc la partid. (…) Pentru că astfel de discuţii au apărut în spaţiul public, împreună cu domnul Dragnea, am hotărât că, după ce Victor Ponta va ajunge preşedintele României, la congresul partidului, ce va avea loc foarte rapid, ne vom depune candidatura. Domnul Dragnea ca preşedinte al partidului, eu la funcţia de preşedinte executiv”, a spus deputatul PSD la România TV.

Întrebat dacă anunţul nu contravine deciziei luate de conducerea PSD în urmă cu câteva luni la Orăştie, ca discuţiile despre succesiunea lui Victor Ponta în partid să aibă loc doar după alegerile prezidenţiale, Sebastian Ghiță a spus că decizia nu a fost respectată de alţi lideri ai PSD.

„Toţi am respectat decizia de la Orăştie până când am văzut-o nerespectată de alţi colegi din partid. Din moment ce acest subiect a fost clasat (…), am considerat că decizia de la Orăştie este deschisă în faţa tuturor membrilor de partid. (…) N-are sens să facem pe măicuţele. S-ar putea să candideze Viorel Hrebenciuc cu Dan Şova, să facă dânşii tandem”, a declarat Sebastian Ghiţă, adăugând că anunţul făcut de el nu va dăuna campaniei electorale a lui Victor Ponta.

Ghiță a negat că acordul dintre el şi Liviu Dragnea ar viza şi funcţii din viitorul Guvern, inclusiv cea de prim-ministru.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!