Ponta vs. Băsescu. Un nou episod

Articol publicat in sectiunea Politică externă pe data 25 septembrie 2014

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat, duminică seară, că atacul președintelui Traian Băsescu împotriva premierului moldovean Iurie Leancă este un „gest extrem de iresponsabil” și un „semnal foarte urât pentru cei din Republica Moldova”.

„Cred că e un gest extrem de iresponsabil. Dacă Elena Udrea spunea chestia asta, n-o băga nimeni în seamă. Traian Băsescu încă 55 de zile este președinte al României. Să-l ataci pe prim-ministrul Moldovei, exact țara de care suntem cel mai apropiați și care e cea mai importantă pentru noi, doar pentru că n-o susține pe doamna Udrea și mă susține pe mine, este un gest de mare iresponsabilitate și un semnal foarte urât pe care îl transmitem celor din Moldova.

Dacă domnul Leancă, prim-ministrul Moldovei, ar fi fost la lansarea Elenei Udrea, vă dați seama că domnul Băsescu zicea că e un prim-ministru extraordinar”, a afirmat Ponta într-o intervenție telefonică la România TV.

Potrivit Ziare.com, premierul a adăugat că guvernul lui Iurie Leancă este considerat în Europa și în SUA drept cel mai proeuropean guvern pe care l-a avut Moldova.

„Guvernul condus de Iurie Leancă este guvernul apreciat de către Germania, de către SUA, de către Comisia Europeană, ca fiind cel mai proeuropean guvern pe care l-a avut Moldova și este guvernul care a semnat acordul de asociere cu Uniunea Europeană, la Vilnius. Dacă noi ne apucăm pentru niște considerente meschine de doi bani (…) să-l atacăm pe prim-ministrul Moldovei, alături de care domnul Băsescu a semnat și alături de 28 de șefi de guverne Acordul de Asociere al Moldovei la UE, cred că e un semn foarte urât și cu totul și cu totul condamnabil pentru o persoană care ocupă funcția de președinte”, a spus premierul.

Președintele Traian Băsescu a afirmat că premierul moldovean a fost până în octombrie 1989 în Ambasada Uniunii Sovietice la București și a apreciat că de aceea Victor Ponta și Iurie Leancă sunt „atât de uniți în gânduri și în simțiri”.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!