Popescu antrenează pușcăriașii

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 8 octombrie 2015

600 popescuFostul căpitan al echipei naţionale de fotbal Gheorghe Popescu a fost săptămâna aceasta antrenorul echipei de fotbal a deţinuţilor de la Jilava, care a participat la un turneu la care au luat parte echipe de la mai multe penitenciare, meciurile fiind arbitrate de Ion Crăciunescu.

Pe terenul de minifotbal de la Penitenciarul Jilava a avut loc un turneu la care pe lângă echipa gazdă au participat echipe de la penitenciarele Poarta Albă, Giurgiu, Mărgineni, Ploieşti, Rahova şi Găeşti.

Echipa Penitenciarului Jilava l-a avut pe bancă, în poziţia de antrenor, chiar pe fostul mare internaţional Gheorghe Popescu, care execută o pedeapsă de 3 ani, 1 lună şi 10 zile, în dosarul privind transferurile unor jucători de fotbal.

Echipa de la Jilava, din care au făcut parte fostul internaţional Gheorghe Popescu şi fostul manager general al FC Steaua Mihai Stoica, a câştiga competiţia.

Fostul arbitru FIFA Ion Crăciunescu a declarat că Gică Popescu şi Mihai Stoica au fost atât antrenori, cât şi jucători ai echipei câştigătoare.

„A fost o competiţie organizată excelent. Meciurile s-au disputat pe terenul din interiorul Penitenciarului Jilava. Arbitrii am fost eu şi Viorel Sandu. A câştigat echipa Penitenciarului Jilava competiţia, echipa lui MM Stoica şi a lui Gică Popescu. Au jucat amândoi, au jucat în apărare. Au jucat foarte bine. Dar e normal asta, la Gică Popescu mă aşteptam să joace impecabil, dar şi MM Stoica a jucat foarte bine. Şi, din câte am înţeles, amândoi au făcut pregătirea cu echipa. Au fost antrenorii. Se vedea că este echipa mai pregătită. Finala au jucat-o cu Severinul şi au câştigat-o cu 3-0. Dar nu asta contează, v-am spus, m-a impresionat foarte mult organizarea acestui turneu”, a spus Crăciunescu.

Meciurile de fotbal s-au disputat în cadrul Festivalului Naţional Interpenitenciar, ediţia a II-a.

„Organizarea evenimentului a urmărit consolidarea şi dezvoltarea reţelei de suport pentru deţinuţi prin promovarea activităţilor culturale, artistice şi sportive desfăşurate în colaborare cu societatea civilă, pentru optimizarea intervenţiei derulate de către reprezentanţii instituţiilor publice şi ai organizaţiilor neguvernamentale în unităţile de detenţie şi creşterea şanselor de recuperare socială a persoanelor care au executat sancţiuni privative de libertate”, spune Administraţia Naţională a Penitenciarelor, într-un comunicat de presă.

Pe lângă meciurile de fotbal au mai fost organizate un concurs de alergare, mai multe spectacole de muzică susţinute de deţinuţi, ateliere de discuţii pe diverse teme, o expoziţie cu vânzare a obiectelor confecţionate în închisoare şi a fost vizitat Fortul 13 Jilava-Memorialul Rezistenţei Antitotalitariste.

Gheorghe Popescu ar putea fi eliberat condiţionat, după ce Judecătoria Sectorului 4 a stabilit că îndeplineşte criteriile, o decizie definitivă urmând să fie dată însă de Tribunalul Bucureşti.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!