Poştăriţa din Sudiţi, refugiată în Anglia cu banii sătenilor

Articol publicat in sectiunea Diaspora, E țeapă pe data 2 aprilie 2016

postarita-infractoare

Femeia lucra la oficiul poştal din comuna ialomiţeană Sudiţi, poziţie care i-a permis să tragă o păcăleală de toată frumuseţea unui număr de 100 de localnici. Păgubiţii au plătit timp de aproape doi ani facturile companiilor de energie electrică Enel la ea, nebănuind că aceasta îşi însuşea banii. Prejudiciul de aproximativ 50.000 de lei creat de femeie a determinat-o pe aceasta să se facă nevăzută. Cel mai probabil, fosta poştăriţă se află printre noi, în Anglia.

Aţi văzut cumva o poştăriţă din Ialomiţa venită de curând în Anglia? Dacă da, luaţi legătura cu cineva din Sudiţi, că localnicii sigur vor să o întâlnească pe cea care şi-a bătut pur şi simplu joc de săteni.

Ca şi atâţia alţi români care s-au încrezut în intermediari pentru plata datoriilor lor către stat sau către firmele care le asigură utilităţile (vezi administratorii asociaţiilor de locatari şi atâtea alte situaţii), localnicii din aproximativ 100 de gospodării din Sudiţi s-au trezit cu ameninţări de debranşare din partea Enel pentru neplata facturilor, scrie digi24.ro.

Imediat după ce, luna trecută, s-a aflat faptul că poştăriţa nu şi-a făcut datoria, femeia a dispărut din sat. Potrivit autorităţilor locale, aceasta ar fi în Anglia. Pentru că a lipsit nemotivat mai mult de trei zile de la serviciu, reprezentanţii Poştei Române i-au desfăcut contractul de muncă.

De asemenea, reprezentanţii Poştei Române au anunţat că eventualii păgubiţi îşi vor primi toți banii înapoii.

Poliţiştii din Ialomiţa au deschis o anchetă în acest caz. Poştăriţei i-a fost întocmit dosar penal pentru delapidare, iar dacă va fi găsită vinovată aceasta riscă închisoarea de la doi la şapte ani.

—————————————

Înşelăciunea a fost posibilă din cauză că poştăriţa le dădea oamenilor factura de la Enel Dobrogea ruptă, fără partea în care erau trecute restanţele şi, în schimbul banilor, primeau doar o chitanţă falsă, fără nici o ştampilă. La o primă estimare, prejudiciul se ridică la aproape 50.000 de lei.

—————————————

Văzând cum stau lucrurile, păgubiţii, în mare parte bătrâni, s-au grăbit să-şi achite din datoriile către Enel, de teamă să nu fie debranşaţi deşi, între timp, reprezentanţii Poştei Române au anunţat că eventualii păgubiţi îşi vor primi toţi banii înapoi. De asemenea, Enel a trimis un comunicat prin care anunţă că nu vor deconecta de la reţeaua electrică pe cei afectaţi.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!