POSTUL AMBASADORULUI român la Londra, din nou VACANT

Articol publicat in sectiunea Consulat, Diaspora pe data 20 noiembrie 2015

uk_mihai motoc-ministru-al-apararii

Mihnea Motoc, ambasadorul României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, lasă Londra pentru București! Motoc este noul ministru desemnat al Apărării în Guvernul Dacian Cioloș. De profesie diplomat, Mihnea Motoc a mai fost vehiculat ca variantă de ministru de Externe în Guvernul Victor Ponta.

În urmă cu doar trei luni, în data de 11 august, administrația prezidențială informa că președintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru acreditarea în calitatea de ambasador a diplomatului român.

Între timp, premierul Victor Ponta şi-a prezentat demisia, astfel că noul prim-ministru desemnat, Dacian Cioloş, a prezentat duminica trecută propunerile pentru membrii Guvernului. Printre cei propuşi şi, într-un final, acceptaţi, se numără şi Mihnea Motoc, proaspătul ambasador al României la Londra.

Dacian Cioloş şi-a justificat selecţia miniştrilor:

—————————————

„Am urmărit să aleg așa cum am spus de la început oameni cu competențe, experiență pe domeniul pe care l-am propus să-l conducă, oameni care vin din sectorul privat, din administrația românească sau cu experiență internațională, oameni care activează în diferite organizații din societatea civilă, m-am orientat spre oameni cu viziune”.

—————————————

Mihnea Motoc a preluat, marţi seară, mandatul de ministru al Apărării de la Mircea Duşa, într-o ceremonie care a avut loc la sediul MApN, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis, a premierului Dacian Cioloş şi a fostului premier interimar Sorin Cîmpeanu. Noul ministru a declarat cu această ocazie că preia mandatul cu o speranță care îl obligă, fiind pentru el și o mare provocare, și că experiența pe care a acumulat-o în diverse structuri în care a reprezentat statul român îl va ajuta să ducă la bun sfârșit misiunea.

Miercuri, Motoc şi-a început activitatea, având o întrevedere cu o delegaţie SUA, cu care a discutat despre situaţia de securitate din regiune şi facilităţile americane din România.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!