Posturi deblocate în Sănătate

Articol publicat in sectiunea Social pe data 15 mai 2015

Ministrul sănătății, Nicolae Bănicioiu, a declarat că au fost deblocate posturi în sistemul sanitar, dar ritmul în care se angajează este lent, astfel că deficitul de personal, de peste 30.000, s-ar putea acoperi în trei-patru ani.

„Vorbim despre un deficit de peste treizeci și ceva de mii de persoane. Au fost alocate fonduri suplimentare pentru angajări, au fost angajate aproape 5.000 de persoane”, a spus ministrul sănătății, potrivit Mediafax.

Întrebat despre un protest organizat în fața sediului Ministerului Sănătății, de Camera Federativă a Sindicatelor Medicilor din România și Federația Sindicală „Hipocrat”, ministrul a spus că este într-un dialog deschis cu toate sindicatele din sistemul sanitar. Acesta a adăugat că mare parte din revendicările sindicaliștilor sunt legate de acordul cu FMI din 2010, pe care a încercat să-l corecteze.

În legătură cu cererile asistenților medicali de a pleca să lucreze în străinătate, ministrul Nicolae Bănicioiu a spus că, în ultimii șapte ani, au fost eliberate aproximativ 20.000 de certificate.

„În intervalul 2007-2014, au fost solicitate aproximativ 20.000 de certificate, dar nu toți cei care le-au solicitat au plecat din țară. Vorbim dintr-un total de 141.000 de asistenți medicali”, a mai spus Bănicioiu.

Ministrul sănătății a adăugat că un prim pas privind creșterile salariale a fost realizat anul trecut, atunci când au crescut veniturile medicilor rezidenți, iar un al doilea pas a fost în ianuarie, când toți angajații au primit 100 de lei în plus la salariu. „Există șansa să le mai crească o dată salariul, într-o altă etapă”, a spus Bănicioiu, precizând că la acest document se lucrează în prezent și că nu poate menționa cu cât vor crește salariile în sistem.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!