Pot conduce maşina fără MOT?

Articol publicat in sectiunea Auto, Cititorii întreabă pe data 11 mai 2008

Nu, o maşină trebuie să fie asigurată, taxată şi să dispună de MOT pentru a putea fi condusă pe drumurile publice. Dacă sunteţi prins conducând fără MOT, veţi primi o amendă.

Cea mai relevantă excepţie este aceea intervenită când conduceţi maşina către şi de la programare pentru MOT aranjată anterior (dar oricum maşina trebuie să fie asigurată). Altfel, trebuie să ştiţi că majoritatea defecţiunilor care duc la neluarea MOT-ului pot fi ele însele o încălcare a legii, cum ar fi orice defecţiune a cauciucurilor, frânelor, luminilor, direcţiei etc.

Totuşi, dacă sunteţi oprit de poliţie în drum către sau de la MOT, dumneavoastră trebuie să demonstraţi că aţi avut o programare stabilită anterior. Acolo unde este posibil, este întotdeauna o idee bună să rezervaţi din timp revizia pentru MOT.

Mai există două excepţii minore de la regulile de mai sus, dar ele nu se aplică şoferilor obişnuiţi.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

O parere la “Pot conduce maşina fără MOT?”

  1. didi Spune:

    Buna ziua Acum cateva luni mai fost furata masina un mercedes sprinter dupa care a fost gasita de Police ma instintat am mers sa o ridic dar cand am mers sa fac MOT surpriza cateva cifre de la seria de sasiu batute cu dalta am vazut ca si emblema de la Mercedes care era lipita in dreapta lateral scaun este stersa . Am fost la Mercedes am vb am sunat dar fara mari rezultate ,va rog frumos cine poate ma ajuta sau da informati la cine unde sa merg sa rezolv acesta problema .Va multumesc astept mesajul de la voi ?

Spune-ti si tu parerea!