Poveștile nu au luptat niciodată

Articol publicat in sectiunea Editorial Sport pe data 14 aprilie 2016

Dacă v-a plăcut istoria, ați învățat din ea două lucruri. Nu, nu este vorba că există învingători și învinși. Nici că învingătorul ia totul, iar învinsul merge să cerșească prin vecini de-o pâine. Nici asta. Ați învățat că războaiele sunt conduse de generali și că oricât de capabili ar fi aceștia, nu au cum să reușească fără executanți cu suflet, posedând acel sentiment care se poate traduce în “nu mai am nimic de pierdut”. Fără executanți care posedă un geniu sau măcar o minimă calitate.

Să traducem asta în situația Stelei de acum, fără doar și poate cea mai titrată formație românească de club la nivel european. Steaua dispune de un general bun. Nu genial, bun. Reghe și-a demonstrat competențele și a reușit și de data asta să revitalizeze o trupă care părea pierdută și să o readucă în lupta pentru titlu. Reghe poartă un război. Numai că-i lipsesc executanții. Steaua nu dispune nici măcar de un jucător care să se califice sub titulatura de “atacant”. Ăia pe care-i are și se consideră așa ceva ar trebui mai degrabă să fie trimiși pentru a le ține barca la mal celor care vor să se plimbe cu ea prin Cișmigiu, dar asta nu se poate pentru că încă nu s-a deschis sezonul.

Orice a cumpărat Steaua până acum… nu a știut să-și cumpere executanții. Marica este o umbră. Tade nici nu știm ce este, dar asta nu depășește faptul că nici el nu pare a ști ce este. Restul lotului conține variante care nu pot fi luate-n calcul, începând de la Chipciu, un alt mare fotbalist român care pe zi ce trece ne arată că știe să moară speranță.

Așa-i când nu înțelegi că Arsenie Boca e o poză și Sfânta Parascheva o adunătură de oase. Și că poveștile nu au luptat niciodată.

Ele au apărut după ce s-au întors cei de pe front.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!