Prăjitură cu ciocolată și biluțe de cocos

Articol publicat in sectiunea Deserturi pe data 8 mai 2015

Ingrediente

250 gr brânză de vaci, 50 gr nucă de cocos, 160 gr zahăr (50 gr pentru biluțe, 60 gr pentru blat și 50 gr pentru glazură), 6 ouă (4 ouă pentru blat și 2 gălbenușuri pentru biluțe), 5 linguri amidon alimentar (3 linguri pentru biluțe și 2 linguri pentru blat), 150 gr ciocolată neagră/amăruie (50 gr pentru blat și 100 gr pentru glazură), 2 linguri făină albă calitate superioară, 3 linguri cacao pudră, 120 ml lapte, 25 gr unt, un vârf de linguriță de sare pentru blat, un vârf de linguriță praf de copt,  o esență de vanilie.

Mod de preparare

Se amestecă 250 gr de brânză + 50 gr cocos + 50 gr zahăr + 2 gălbenușuri + 3 linguri fără vârf de amidon. Formați biluțe din această compoziție și le aranjați într-o tavă  așternută cu hârtie de copt și aceasta unsă cu puțin unt. Tava trebuie să fie de 26-28 cm diametru. Apoi amestecați ingredientele uscate pentru blat: 2 linguri făină + 2 linguri amidon + 3 linguri cacao + un praf de sare + un vârf de cuțit de praf de copt. Apoi mixați 4 ouă cu 60 gr de zahăr. Apoi adăugați 50 gr de ciocolată topită pe aburi sau la microunde, la fel și esența de vanilie – mixați bine. Acum combinați compoziția de mai sus cu ingredientele uscate amestecate mai înainte. Acesta va fi blatul prăjiturii.

Turnați această compoziție peste biluțele de brânză. Dacă nu reușiți să le acoperiți perfect, luați o linguriță și turnați câte puțin aluat pe fiecare bilă de brânză. Să fie acoperite toate cu aluat. Dați tava la cuptor, la 180 grade pentru 30-35 de minute.

Într-un castron/ibric se pun laptele, 50 gr de zahăr și 25 gr de unt. Amestecați și când începe să fiarbă lăsați câteva minute să fiarbă încet. Adăugați ciocolata ruptă bucățele, amestecați bine cu telul ca să se dizolve complet ciocolata și compoziția devine cremoasă și uniformă. Turnați glazura fierbinte peste prăjitura caldă, lăsați să se răcească complet prăjitura și apoi tăiați.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!