Prăpastia dintre bogați și săraci e tot mai adâncă

Articol publicat in sectiunea Curiozităţi pe data 19 iunie 2015

milionariMilionarii vor ajunge să controleze aproape jumătate din bogăția globală până la sfârșitul anului 2019, arată un nou studiu realizat de Boston Consulting Group.

Analiștii companiei afirmă că, în următorii ani, prăpastia dintre clasele sociale se va adânci și mai mult.

Boston Consulting Group arată în Raportul Averilor Globale că numărul milionarilor este în creștere, numai anul trecut înregistrându-se un număr de peste două milioane de noi posesori de averi ce depășesc un milion de dolari, relatează reporterii CNBC.

Anul trecut, numărul milionarilor de pe glob a crescut cu două milioane, ajungând la un total de 17 milioane de deținători de mari averi.

Aceștia controlează deja 41% din cele 164. 000 de miliarde de dolari reprezentând totalul averilor private la nivel global, scrie Business24.ro. Procentul este în creștere față de 2013, când bogații lumii controlau doar 40% din această sumă.

Raportul prognozează că milionarii vor controla peste 46% din bogăția privată globală în anul 2019.

„Bogații devin din ce în ce mai bogați”, susține Anna Zakrzewski, partener în cadrul firmei de consultanță din Boston. „Aceștia au o mare parte din avere plasată în acțiuni, iar anul trecut a fost unul benefic pentru investitori”, mai explică aceasta.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!