Prea puţini meseriaşi pe şantierele de construcţii britanice

Articol publicat in sectiunea Muncă, Resurse joburi, UK la zi pe data 1 august 2015

construction workers

Federaţia de Master Builders (FMB) din Marea Britanie anunţă că sondajele făcute în rândul firmelor de construcţii mici şi mijlocii relevă dificultăţi în angajarea zidarilor, a tâmplarilor şi a managerilor de şantier, situaţie ce poate bloca revenirea din cadrul sectorului.

Conform sondajelor, ne aflăm deja în al şaselea trimestru în care angajările din construcţii sunt în creştere, situaţie ce se aşteaptă a fi confirmată şi în următoarele trei luni, chiar însoţită de o creştere a salariilor pentru muncitorii în construcţii.

Chiar şi aşa, există îngrijorări cu privire la găsirea forţei de muncă adecvate. Spre exemplu, jumătate din cele 400 de companii incluse în sondaj, au raportat întâmpinarea unor dificultăţi în recrutarea zidarilor, în timp ce alţii au probleme la angajarea tâmplarilor, ai managerilor de şantiere şi a supraveghetorilor.

Brian Berry, directorul asociaţiei profesionale FMB, declară:

—————————————

„Membrii noştri raportează un volum de muncă mai ridicat în următorul trimestru, ceea ce înseamnă că deficitul de meseriaşi va deveni tot mai acut”.

—————————————

Tot acesta a mai spus că statul ar trebui să oblige marile firme de construcţii şi probabil şi pe cele mai mici să accepte ucenici, pentru a-i pregăti.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!